Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Να αποφύγουμε τις εκδρομές ενόψει της κακοκαιρίας “Ελπίς”

 

«Το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται είναι πιο έντονο από αυτό που περιμέναμε και για το οποίο μιλούσαμε τις προηγούμενες μέρες, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα εξελιχθεί στην πορεία του τις επόμενες ώρες και μέρες».

Αυτό επεσήμανε μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, αναφερόμενος στο επερχόμενο, πολυσυζητημένο, κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Ελπίς», το οποίο πρόκειται να μας επισκεφτεί τις επόμενες μέρες.

Αναφορικά με το γεγονός πως το Σαββατοκύριακο είναι ο χρόνος εκδήλωσης του χειμωνιάτικου καιρού και της κακοκαιρίας, ο μετεωρολόγος σημειώνει την ανάγκη να είμαστε όλοι προσεκτικοί στην διαχείριση των φαινομένων. Καθώς η μαζική έξοδος σε περιοχές όπου χιονίζει μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα για πολλούς.

«Τυγχάνει το Σαββατοκύριακο να θέλουμε όλοι μια εκδρομή και αρκετοί υπολογίζουν πως θα είναι η ευκαιρία για να επισκεφθούν το χιόνι, αλλά καλό είναι να αποφύγουμε προορισμούς, οι οποίοι έχουν υψόμετρο, ώστε να μην παρεμποδίσουμε τους ανθρώπους που θα έχουν την ευθύνη να ανοίξουν δρόμους για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους. Δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Καλό είναι να προσέξουμε ώστε να αποφύγουμε ταλαιπωρίες και προβλήματα. Νομίζω πως το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην προκαλέσουμε την τύχη μας», σημειώνει ο κ. Λέκκας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας