Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ: ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

 

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η συνάντηση –ενημέρωση στον Χανδρά που εξελίχθηκε σε  Λαϊκή συνέλευση, δείχνει τον δρόμο. Η μαζική συμμετοχή μας ,οι αντιδράσεις μας ,η ενότητα μας και όλα τα πρόσφορα μέσα που έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε, μπορούν να σταθούν εμπόδιο στη λεηλάτηση του τόπου μας.

Τα νέα παιδιά από τον Χανδρά που οργάνωσαν την εκδήλωση συνεπικουρούμενοι από όλους τους παλιότερους που διαχρονικά αντιστρατεύονται στην ενεργειακή επέλαση, αξίζουν τα συγχαρητήρια μας .Όπως βέβαια και στην στάση της αντιπολιτευτικής ομάδας της Λαϊκής συσπείρωσης, που η στάση της παραμένει αδιάλειπτα συνεπής και σταθερή.

Για τις καταστροφικές επιπτώσεις του υπερπληθυσμού των Α.Π.Ε. και των Β.Α.Π.Ε στην περιοχή μας, πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. Η εγκατάστασή τους οδηγεί σε ακραία περιβαλλοντική υποβάθμιση , σε τεράστια συρρίκνωση του  πρωτογενούς  τομέα με μαρασμό των αγροτικών, κτηνοτροφικών , μελισσοκομικών και άλλων συναφών δραστηριοτήτων. Οδηγεί σε οικονομική υπανάπτυξη και μας απομακρύνει από το μοντέλο μιας βιώσιμης και ήπιας τουριστικής, οικοτουριστικής  ανάπτυξης.

Ο μεγαλύτερος όμως κίνδυνος για το μέλλον της περιοχής είναι ο οικονομικός της προσανατολισμός σε μακροοικονομικό επίπεδο και  η ταυτοτική της ανάδειξη σε ξεκάθαρα ενεργειοπαραγωγική περιοχή.

Ο Αθερινόλακκος ήταν η αρχή. Σήμερα, υλοποιώντας αυτό το έργο και με  όλα τα επόμενα που έπονται –και πως να αρνηθείς σ ‘αυτά μετά την υπερψήφιση αυτού του γιγαντιαίου έργου – ανοίγουν κι άλλο οι ασκοί του Αιόλου!

Θεωρώ ότι μια ξεκάθαρη  λύση ,είναι η διενέργεια λαϊκών συνελεύσεων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της επικράτειας του Δήμου Σητείας ,οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους δημότες να αποφασίσουν για το μέλλον της Σητείας.

Γιατί στρατηγικές για το μέλλον του τόπου σε θεμελιώδη ζητήματα, δεν μπορεί να βασίζονται μόνο στις αποφάσεις  κάποιων ολιγομελών τοπικών συμβουλίων, κάποιου προέδρου κοινότητας ή ακόμα και μόνο από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Τα έργα αυτά δεν αφορούν μόνο στις περιοχές που υλοποιούνται, αλλά οι επιπτώσεις αφορούν σε ολόκληρο τον Δήμο Σητείας.

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Η  άριστα καλοστημένη μεθόδευση για την υπερψήφιση αυτού του έργου από τη σημερινή δημοτική αρχή, θα επιφέρει στην Σητεία  σημαντικές αρνητικές συνέπειες και θα καταγραφεί ως μία  μελανή απόφαση για το μέλλον του τόπου. Η βαθιά αντιδημοκρατική στάση του Δημάρχου απέναντι στα 2 στελέχη του- Κυρίες με τεράστιο ήθος  και ευδόκιμη πορεία ζωής – επειδή απλά διαφώνησαν ( ! ) θα μνημονεύεται αρνητικά για χρόνια. Γρήγορα ξεχάστηκε το γεγονός ότι το 65 % της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έγινε σε μόλις 4 χρόνια 15%.

Χρόνος υπάρχει ακόμα και τώρα. Αλλαγή πλεύσης χρειάζεται…

 

 

 

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να το ζυγίσουν καλά και να ξανασκεφθούν τις ολέθριες συνέπειες της απόφασής τους. Θα πρέπει οι ίδιοι να πρωτοστατήσουν και να βοηθήσουν να έλθει ξανά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση. Και βέβαια πρέπει να αντιληφθούν ότι ο Δήμαρχος προτείνει, εισηγείται και ενδεχομένως απαιτεί, όμως την απόφαση την λαμβάνουν με την ψήφο τους ΜΟΝΟ οι ίδιοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Εν ολίγοις εσείς ψηφίζετε, εσάς θα βαραίνει το όποιο αρνητικό αποτέλεσμα της απόφασής σας. Σκεφτείτε το καλά…

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Όλοι εμείς ,όλοι οι δημότες πρέπει να είμαστε παρόντες πάντα ,να αγωνιζόμαστε και να συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις αποφάσεις που μας αφορούν.                                       Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας…

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ

 Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας