Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Και φέτος το πρωτάθλημα Ταβλιού «Αγριλός 2017» στα Μέσα Μουλιανά!


Η καθιερωμένη γιορτή Ταβλιού, το Πρωτάθλημα «Αγριλός» διεξάγεται και φέτος στα Μέσα Μουλιανά. Κυριακή 04 Ιουνίου -Αγίας Τριάδος- παραμονή Αγ. Πνεύματος-  οι απανταχού ταβλαδόροι της ανατολικής Κρήτης -και όχι μόνο- δίνουν το τακτικό τους ραντεβού στο όμορφο χωριό της Σητείας.
Η διοργανώτρια εθελοντική ομάδα «Πρωτοβουλία Νέων» προετοιμάζεται εντατικά για την άριστη φιλοξενία παικτών και επισκεπτών, καθώς και την άψογη διοργάνωση μιας πραγματικής γιορτής για το παραδοσιακό μας άθλημα.
Φέτος, όπως και κάθε χρόνο προετοιμάζεται το κυρίως τουρνούα με τη συμμετοχή εβδομήντα και πλέον κορυφαιών ταβλαδόρων από τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα, τη Σητεία, τη Νεαπολη και βέβαια όλα τα χωριά του Λασιθίου. Όπως κάθε χρόνο βέβαια δε λείπουν και συμμετοχές από το Ηράκλειο, την υπόλοιπη Κρήτη ακόμα και την Αθήνα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, φέτος αναμένεται αριθμός ρεκόρ -ιδίως από την υπόλοιπη Κρήτη- λόγω και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.
Σκληρή αναμένεται πάντως η «μάχη» των πόλεων στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού η πρωταθλήτρια «Νεάπολη» με τον περυσινό πρωταθλητή Γιώργο Καρυδιανακη φιλοδοξεί να διατηρήσει τα σκήπτρα της, ενώ η Ιεράπετρα να τα ανακτήσει μετά το 2015. Πιο προετοιμασμένοι, Άγιος Νικόλαος και Σητεία (φιναλιστ 2015 και 2016 αντίστοιχα) ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν τον πρώτο τίτλο τους. Απέναντι τους βέβαια θα έχουν ισχυρά χωριά -παραδοσιακές δυνάμεις του «αθλήματος»- όπως η Τουρλωτή και το Πισκοκέφαλο, πρωταθλητές 2014 και 2013 αντίστοιχα, ενώ ποτέ δεν αποκλείεται και η έκπληξη.
Η διεξαγωγή στην καρδιά του τριημέρου αποτέλεσε μια συνειδητή επιλογή, προκειμένου η εκδήλωση να προσελκύσει παίκτες και επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτη και -γιατί όχι και- την υπόλοιπη Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό και τη ψυχαγωγία παικτών, συνοδών κ επισκεπτών, διοργανώνονται μεταξύ άλλων περιηγητικές εκδρομές γνωριμίας με το χωριό, το ύψωμα του Αγριλού -με τους φημισμένους αμπελώνες- αλλά και τον επιβλητικό οικισμό του Καλαβρού. Ακόμα, η γιορτή θα ολοκληρωθεί το βράδυ με άφθονη ρακή και κρητική μουσική από νέους οργανοπαίκτες του χωριού.
Την παράσταση αναμένεται να κλέψει για μια ακόμα χρονιά το ειδικό Πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθή την προηγούμενη μέρα «Σάββατο» στον ίδιο χώρο. Νεοι ταβλαδόροι -κάτω των 21 ετών- δίνουν τη δική τους μάχη για την ανάδειξη του πρωταθλητή Νέων.
Ο πρωταθλητής θα λάβει το βαρύτιμο τρόπαιο και βέβαια δώρο – ταξίδι προσφορά των Μεγάλων χορηγών μας : ANEK Lines και Blue Star Ferries! Όλοι οι παίκτες και οι επισκέπτες θα απολαύσουν αφθονη ρακή και κεράσματα από τους διοργάνωτες, τους κατοίκους του χωριού και βέβαια τις τοπικές επιχειρήσεις – χορηγούς της εκδήλωσης: Γεωγραφικό Γραφείο Μεταξάκης, Μεταφορική ΣΕΜ, Τυροκομικά προιόντα Κουβαράκης, Κομμώσεις Μιχαήλ, Κάβα Οινώ Κοκολάκης, Μινι μαρκετ Τζωρτζάκη, Wall music bar, Εστιατόριο Διόνυσος, Είδη σπιτιού Παρέα, Σητειακό Νερό, Αναψυκτικά Ζαργιανάκη, Οπωροπαντωπολείο Γωνιανός, Αρτοποιείο Κοντολαιμάκη Βαρβάρα, Κρεοπωλείο Γευστικές Απολαύσεις, Ταβέρνα Αγριλός Γ. Κακκουράκη, Τυπογραφείο Αφοί Σαρίκα, Κρεοπωλείο «Σφακιανός».
Την Κυριακή 04 Ιουνίου, έρχεται το 5ο Πρωτάθλημα Τάβλι Αγριλός και η Πρωτοβουλία Νέων με χαρά σας προσκαλεί στα Μέσα Μουλιανά Σητείας. Να συμμετάσχετε στην γιορτή και να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο παραδοσιακό μας άθλημα. Ώρα έναρξης: 10:00 π.μ. – Εκτιμώμενη λήξη τελικού: 22:00 (το πρωτάθλημα είναι ημερήσιο).
Εγγραφές ως και Παρασκευή 02 Ιουνίου στο τηλέφωνο 6932075122 (Μεταξάκης Γιώργος) η ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα: https://goo.gl/forms/B4WHdsPPI7bVuDPz1
Περισσότερες πληροφορίες για το Πρωτάθλημα. τη μετάβαση και την παραμονή σας στα Μέσα Μουλιανά στο:
 
Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας