Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Προετοιμασίες στη Σητεία εν όψει της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου 2017

Υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χαράλαμπου Λεβεντέρη συνεδρίασε εν όψει και της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Σητείας.

Ο Δήμος ενημέρωσε για τις δράσεις του Γραφείου της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους φορείς και τονίστηκε η ετοιμότητα του Δήμου ανά πάσα στιγμή ώστε να συνδράμει με ανθρώπινο δυναμικό προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία και να υποβοηθάει το έργο της με υποστηρικτικό ρόλο κάτω από τις οδηγίες της. Παράλληλα έγιναν οι ενέργειες προκειμένου να απαγορευτεί η κίνηση κατά τις νυχτερινές ώρες από την διασταύρωση Παλαικάστρου -Ερμούπολης προς Βάι και η παραμονή επισκεπτών στον χώρο του Φοινικοδάσους κατά τις βραδινές ώρες καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο.
Ο κ. Λεβεντέρης ανέφερε επιπρόσθετα πως εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου ο Δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα με δύο φορτηγά και δύο πυροσβεστικά οχήματα σε Λεύκη και Ίτανο -κοντά στο Βάι, ενώ καταρτίστηκε και εβδομαδιαίο πρόγραμμα με προσωπικό ασφαλείας κάθε ημέρα, που αποτελείται από 1 χειριστή μηχανήματος, 1 οδηγό και 2 εργάτες.
Τόνισε όμως το πρόβλημα που υφίσταται στο Δήμο κι αφορά το εποχικό προσωπικό.
Το προσωπικό δεν επαρκεί για τις απαιτούμενες εργασίες λόγω της μη έγκρισης και πληρωμής δεδουλευμένων από την Επίτροπο, αλλά και της χορήγησης των ρεπό που δικαιούται.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν όλοι σχεδόν οι παριστάμενοι. Από την Πυροσβεστική ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας  Επιπυραγός Παύλος Καπετανάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του ελέγχου δασικών και αγροτικών δρόμων και γίνεται προγραμματισμός για τη δεύτερη. Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθούν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι, ωστόσο γενικότερα το δίκτυο βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση. Το πρόβλημα της μη σήμανσης σε ορισμένες περιοχές με ολιγάριθμες ταμπέλες να χρειάζονται ούτως ή άλλως (π.χ. Περβολάκια, Κάτω Ζάκρος, Ρίχτης ) που να αναγράφουν ότι απαγορεύεται η είσοδος μετά από κάποια ώρα (όπως σε όλη την Ευρώπη).
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας