Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Στη Γαλλία ταξίδευσε η κρητική μουσική με το “Κουαρτέτο” του Στέλιου Πετράκη

12-123848petrakisssΣτη Γαλλία ταξίδευσε η κρητική μουσική ξεσηκώνοντας τους θεατές του Theatre de La Ville, που έζησαν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, από κοντά το “Κουαρτέτο Κρητικής μουσικής”.
Με το δεξιοτέχνη της Λύρας Στέλιο Πετράκη, δημιουργό του σχήματος, να δίνει το σύνθημα, ο Θανάσης Μαυρόκωστας (Χορός – Μαντούρα), ο Αντώνης Σταυρακάκης (Μαντολίνο – Λαούτο – Τραγούδι) και ο Γιώργος Σταυρακάκης (Λαούτο – Τραγούδι) μάγεψαν το κοινό της Γαλλίας όντας πρεσβευτές της χώρας μας στις αγορές του κόσμου.
“Η αγάπη και ο θαυμασμός μου για την Κρητική μουσική, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω ένα νέο σχήμα, το Κουαρτέτο Κρητικής μουσικής ούτως ώστε να συμπτύξω και να παρουσιάσω ζωντανά και καλαίσθητα εντός και εκτός των συνόρων τις δικιές μου «Κρητικές» συνθέσεις αλλά και τα κομμάτια της παραδοσιακής μας μουσικής που με συγκινούν και που θαυμάζω. Το πρόγραμμα αυτό έχει έντονη τη σφραγίδα του προσωπικού μου γούστου και φίλτρου, αξιοποιώντας την πολυετή τριβή μου με τη μουσική του νησιού αλλά και με την παρουσίαση αυστηρά οριοθετημένων αισθητικά και χρονικά “θεαμάτων” στα διεθνή Festivals. Έχει μορφή συναυλίας και σε ορισμένες και ιδιαίτερες στιγμές περιλαμβάνει χορευτικά μέρη με τη συνοδεία (ή όχι) μουσικής”, σημειώνει o Στέλιος Πετράκης στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Ο Στέλιος Πετράκης γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στη Σητεία της Κρήτης. Το 1983 εγγράφεται στη Μουσική Σχολή Σητείας στη λύρα με δασκάλους το Γιάννη Δάνδολο(1983), το Ross Daly (1984) και την Ελένη Δρεττάκη(1985-1993) υπό τη Διεύθυνση του Κώστα Μουντάκη. Τυπικά περατώνει τις σπουδές του στη λύρα το 1993. Πλούσιο το βιογραφικό του σε δισκογραφία και βραβεύσεις αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκφραστές της κρητικής μουσικής.

Πηγή :  haniotika-nea.gr

Συνολικες προβολες σελιδας