Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Η συνάντηση των τριών με τον περιφερειάρχη-Δεν υπάρχει..σωτηρία για τον παραλιακό!

dromos-shteias
Μια συνάντηση με ενδιαφέρον μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο αποκάλυψε ο Αντώνης Ανηψητάκης. Ο ίδιος οι άλλοι δύο εκ Σητείας σύμβουλοι (Δελημπαλταδάκης, Ζερβάκης ) συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη και την
Αντιπεριφερειάρχη κ.Πετράκη.

Οπως ανέφερε οι προσπάθειες για το ξεμπλοκάρισμα που προέκυψε από την καταγγελία και τις αναφορές προς τις Υπηρεσίες συνεχίζονται. Είναι έντονες και προς κάθε κατεύθυνση. Δεν έχουν όμως φέρει αποτέλεσμα.
Το πρόβλημα της ελληνικής γραφειοκρατίας δεν είναι θεωρητικό. Στην προκειμένη περίπτωση έχει δυο σοβαρές πλευρές.
– Ο παραλιακός δρόμος για την ελληνική διοίκηση δεν είναι δρόμος, αφού βρίσκεται εντός αιγιαλού.
– Η πολιτική βούληση ακόμα και Υπουργού είναι συχνά υποδεέστερη από την απόφαση ενός υπαλλήλου που παρά τις άνωθεν διαβεβαιώσεις ότι δεν διατρέχει κίνδυνο επιμένει να είναι “τυπικός” παρά να υπηρετήσει τα
συμφέροντα της κοινωνίας.
“Το συμπέρασμα, τουλάχιστον το δικό μου, είναι πως αν δεν πειστεί ο υπάλληλος θα χρειαστεί επειγόντως νομοθετική ρύθμιση ή θα ακολουθηθεί η νομότυπη διαδικασία, όχι δηλαδή της επείγουσας παρέμβασης, που είναι χρονοβόρα και εγκυμονεί κινδύνους.
Το μόνο θετικό είναι πως ό,τι και να γίνει θα γίνει με την αποδεκτή από όλους συνδυαστική λύση. Ο χρόνος όμως δεν είναι σύμμαχος”
Αντώνης Ανηψητάκης
Για τον παραλιακό.
Χθες μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο συναντηθήκαμε οι 3 ΠΣ εκ Σητείας (Δελημπαλταδάκης, Ζερβάκης κι εγώ) με τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη. Οι προσπάθειες για το ξεμπλοκάρισμα που προέκυψε από την καταγγελία και τις αναφορές προς τις Υπηρεσίες συνεχίζονται. Είναι έντονες και προς κάθε κατεύθυνση. Δεν έχουν όμως φέρει αποτέλεσμα.
Το πρόβλημα της ελληνικής γραφειοκρατίας δεν είναι θεωρητικό. Στην προκειμένη περίπτωση έχει δυο σοβαρές πλευρές.
1. Ο παραλιακός δρόμος για την ελληνική διοίκηση δεν είναι δρόμος, αφού βρίσκεται εντός αιγιαλού.
2. Η πολιτική βούληση ακόμα και Υπουργού είναι συχνά υποδεέστερη από την απόφαση ενός υπαλλήλου που παρά τις άνωθεν διαβεβαιώσεις ότι δεν διατρέχει κίνδυνο επιμένει να είναι “τυπικός” παρά να υπηρετήσει τα συμφέροντα της κοινωνίας.
Το συμπέρασμα, τουλάχιστον το δικό μου, είναι πως αν δεν πειστεί ο υπάλληλος θα χρειαστεί επειγόντως νομοθετική ρύθμιση ή θα ακολουθηθεί η νομότυπη διαδικασία, όχι δηλαδή της επείγουσας παρέμβασης, που είναι χρονοβόρα και εγκυμονεί κινδύνους.
Το μόνο θετικό είναι πως ό,τι και να γίνει θα γίνει με την αποδεκτή από όλους συνδυαστική λύση. Ο χρόνος όμως δεν είναι σύμμαχος.

Πηγή : Style100fm

Συνολικες προβολες σελιδας