Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Προετοιμασία για το επόμενο πρόγραμμα δακοκτονίας

Η συντονίστρια του προγράμματος δακοκτονίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αγγελική Καραταράκη, ερωτώμενη σχετικά, είπε χθες στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι ήδη από τον περασμένο μήνα η διεύθυνση έχει ξεκινήσει τις προκαταρκτικές διαδικασίες για το επόμενο πρόγραμμα δακοκτονίας που θα υλοποιηθεί το 2017.

«Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια έγκαιρη έναρξη του προγράμματος δακοκτονίας. Το ίδιο και η Περιφέρεια Κρήτης, αλλά τα πάντα θα κριθούν απ’ το πότε θα γίνει η πρώτη κατανομή των πιστώσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα», είπε η γεωπόνος. Απαντώντας στην ερώτηση, αν έμειναν καθόλου φάρμακα ώστε να μην προκύψει άλλη καθυστέρηση και ως προς αυτήν την παράμετρο, μιας και φέτος χρησιμοποιήθηκαν φάρμακα που είχαν μείνει από το προηγούμενο πρόγραμμα, επειδή ακριβώς παραλήφθηκαν εξαιρετικά καθυστερημένα, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, η κ. Καραταράκη είπε ότι δεν έχει μείνει απόθεμα. Εξέφρασε την ευχή να μην προκύψουν κωλύματα στο νέο διαγωνισμό ώστε εγκαίρως να παραληφθούν τα φάρμακα που θα χρειαστούν στο επόμενο πρόγραμμα δακοκτονίας…
Αναφερόμενη στις πληρωμές των εργολάβων του προγράμματος που τέλειωσε τον περασμένο Οκτώβριο, επεσήμανε ότι πληρωμές των εργολάβων έχουν γίνει μόνο για τους δύο πρώτους ψεκασμούς (από τους πέντε και κατά τόπους έξι, συνολικά ψεκασμούς που πραγματοποιήθηκαν το 2016). Ορισμένοι δε εξ αυτών, θα πληρωθούν τώρα. Η επόμενη δόση θα πληρωθεί μετά το ξεκίνημα του νέου έτους.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας