Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Σητείας

Ο Δήμος Σητείας εντάχθηκε σε προγράμματα του ΕΣΠΑ. Ο Αντιδήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδας Τερζής μας γνωστοποίησε ότι τελεσφόρησε η προσπάθεια του Δήμου για την ένταξη στα προγράμματα του κρίσιμου κοινωνικού τομέα.

«Ο Δήμος, είπε, εντάχθηκε στην ανταγωνιστικού χαρακτήρα πρόταση που υπέβαλε, ύψους 117.000 για την τριετή χρηματοδότηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με πρόσληψη δύο υπαλλήλων, την καλύτερη στελέχωση και λειτουργία και 30% των λειτουργικών του εξόδων.
Είναι μία πολύ θετική εξέλιξη στην λογική της θέσης του Δήμου για την στήριξη των πληθυσμιακών μονάδων που χρήζουν βοήθειας. Οι ανάγκες, όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, αυξάνονται. Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας και είναι επιτακτική ανάγκη να παρέχεται υποστήριξη στους συμπολίτες μας. Εξάλλου το αποκούμπι των πολιτών είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, έχοντας ως δεδομένο την υποχρηματοδότηση που έχει φτάσει στο 60% τα τελευταία χρόνια. Άρα επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα, να συμμετέχουμε σε αυτά, να εντασσόμαστε, να εξασφαλίζουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις προκειμένου να παρέχουμε υπηρεσίες στους συμπολίτες μας», κατέληξε ο κ. Τερζής.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : |Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας