Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ενημέρωση του ΤΑΙΠΕΔ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αεροδρομίου Σητείας

Στην Αθήνα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Δήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΟΑΣ κ. Θοδωρής Πατεράκης. Προβαίνει σε επαφές και συζητήσεις με φορείς και αρμοδίους υπουργείων με σκοπό την προώθηση διαφόρων θεμάτων του Δήμου.

Ο κ. Πατεράκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και τον ενημέρωσε για το καθεστώς του Δημοτικού Αεροδρομίου Σητείας.
«Ως γνωστόν, έχει δημοσιοποιηθεί την τελευταία περίοδο η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αξιοποίηση μίας ομάδας αεροδρομίων -23- μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το Δημοτικό Αεροδρόμιο Σητείας. Θεώρησα λοιπόν υποχρέωσή μου ότι έπρεπε να ενημερώσω τον κ. Πιτσιόρλα για το τί ακριβώς συμβαίνει με το αεροδρόμιο, ποιά είναι η κατάσταση διότι πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν από τον σύμβουλο, που θα αναλάβει την αξιοποίηση των αεροδρομίων μέσω της διαδικασίας που προτείνει η κυβέρνηση.
Ενημέρωσα λοιπόν τον Πρόεδρο για τα χαρακτηριστικά του αεροδρομίου, το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι δημοτικό, τις προσπάθειες που έχουν γίνει και την πρόταση του Δήμου από παλιά, επί κ. Κουρουπάκη, αλλά και της δικής μας δημοτικής αρχής να παραχωρηθεί το αεροδρόμιο. Η διαδικασία αυτή δεν έχει τελεσφορήσει, οπότε από τη στιγμή που το δημόσιο δεν φαίνεται μέχρι τώρα πρόθυμο για την παραχώρηση, πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και να μην γίνει τώρα στην ουσία μία αναγκαστική “κατάσχεση”. Να ληφθεί υπ’ όψιν ότι ένας ιδιοκτήτης, όπως είναι ο Δήμος Σητείας, έχει κάποια δικαιώματα, τα οποία επιβάλλεται να διεκδικήσουμε.
Στην κατεύθυνση αυτή είχαμε μία ρεαλιστική συζήτηση με τον κ. Πιτσιόρλα. Συμφωνήσαμε να είμαστε σε επαφή και να έχουμε αμφίδρομη ενημέρωση για τα επόμενα βήματα που αφορούν την αξιοποίηση του αεροδρομίου Σητείας.
Εμείς δεν είμαστε κολλημένοι σε ιδεοληψίες, θέλουμε το αεροδρόμιο Σητείας να αναπτυχθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της ανάπτυξης της περιοχής. Είναι κρίμα να μην αξιοποιηθεί σωστά η υποδομή αυτή και χωρίς να έχει κέρδος η τοπική κοινωνία μέσω του Δήμου», κατέληξε ο Δήμαρχος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας