Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στο δήμο Σητείας

https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/10/anakyklosh-rouxon.jpg

Προς ολοκλήρωση οδεύει η φετινή τουριστική σεζόν, η οποία για την Υπηρεσία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Σητείας ήταν δύσκολη, όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Δρακάκης, δεδομένων των αυξημένων αναγκών λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας στην περιοχή, αλλά και δράσεων των οποίων η υλοποίηση ξεκίνησε φέτος.

Ο κ. Δρακάκης αναφέρθηκε και στη διαδικασία διαχείρισης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στο Δήμο Σητείας εντός του Νοεμβρίου.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι κατόπιν έγκρισης του Δ.Σ. σε προηγούμενη συνεδρίαση, υπεγράφη συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας RECYCOM για την διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, στο πλαίσιο της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων στο Δήμο. Το συμφωνητικό περιέχει συγκεκριμένους όρους, όπως την τοποθέτηση 15 μωβ κάδων ανακύκλωσης εντός των διοικητικών ορίων του δήμου που η ίδια η εταιρεία θα αναλάβει την αποκομιδή μία φορά την εβδομάδα. Επίσης αναλαμβάνει το κόστος προμήθειας και τη δωρεάν τοποθέτηση των ειδικών κάδων και γενικότερα το κόστος του έργου, δηλαδή συλλογή, αποκομιδή, τελική διάθεση, επεξεργασία και διαχείριση των υλικών, κάτι το οποίο μας χαροποιεί.

Για πρώτη φορά στο Δήμο θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύστημα ανακύκλωσης ρούχων, κάτι το οποίο θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο ίδιο το περιβάλλον και φυσικά εξοικονόμησης χρημάτων, που τόσα χρόνια όλα αυτά τα ρούχα πήγαιναν στα ΧΥΤΑ. Μέσα από αυτή τη διαδικασία η εταιρεία θα καταβάλει και ετησίως στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου 200 ευρώ σε δωροεπιταγές ή με κατάθεση τραπεζικού λογαριασμού ή με κάλυψη αγορών σε είδη που έχει ανάγκη ο Δήμος.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε στους συμπολίτες μας είναι ότι θα μπορούν να μεταφέρουν στους κάδους πάσης φύσεως ενδύματα και υποδήματα. Το ιδανικότερο θα είναι να βρίσκονται σε καλή κατάσταση ώστε αυτά να μπορεί να τα συλλέγει η εταιρεία κι ένα μέρος των ανακυκλώσιμων ρούχων να επιστρέφουν στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και να χρησιμοποιείται από συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας