Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Η Μαρία Νικητάκη νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/04/20240417-142250.jpg

Η κα Μαρία Νικητάκη είναι η νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για το υπόλοιπο της πρώτης θητείας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, ήτοι έως την 30η Ιουνίου 2026.

Η εκλογή της κ Νικητάκη ήταν ομόφωνη στην διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το μεσημέρι της 17ης Απριλίου.

Στην πρώτη της τοποθέτηση η κ Νικητάκη από τη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει όπως η ίδια είπε ένα ευχαριστήριο κείμενο που είχε ετοιμάσει, αλλά να μιλήσει από καρδιάς «να σας βλέπω στα μάτια, γιατί έτσι έχω μάθει».

Όταν έθεσε υποψηφιότητα όπως τόνισε με τη δημοτική παράταξη του κ Ζερβάκη «Σητεία, Ενώνουμε Δυνάμεις» σκοπός της ήταν, είναι και θα είναι όπως σημείωσε «να πράξω ότι καλύτερο για το καλό του τόπου μου. Ποτέ δεν στόχευσα και δεν θα στοχεύσω σε θέσεις, ούτε θα διεκδικήσω. Η πρόταση του Δημάρχου στο να αναλάβω τη θέση αυτή δεν σας κρύβω ότι με εξέπληξε συνάμα όμως με προβλημάτισε. Αλλά ήταν και τιμή προς το πρόσωπο μου  και τον ευχαριστώ δημόσια. Ευχαριστώ τον κ. Ζερβάκη, ευχαριστώ την αντιπολίτευση που σύσσωμη με υποστήριξε και τον επικεφαλής κ Συμεωνίδη για τα καλά του λόγια.

Σίγουρα θα έχουμε κλίμα σύμπραξης. Επίσης τις και τους Δημοτικούς Συμβούλους που με υποστήριξαν.

Η απόφαση μου δεν ήταν εύκολη. Αποφάσισα μετά από ώριμη σκέψη. Ξέρω ότι όλοι εδώ πέρα θα θέλαμε να βρίσκεται στη θέση αυτή η κ Γιαννακάκη, την είχαμε συνδυάσει με αυτή τη θέση. Όμως τα πράγματα αλλάζουν, οι καταστάσεις αλλάζουν, τα γεγονότα τρέχουν. Έτσι λοιπόν έπρεπε να ενεργήσουμε γρήγορα, άμεσα, γι αυτό κι έδωσα την απάντηση μου τη θετική.

Ξέρω ότι κάποιοι αμφιβάλουν αν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στον ρόλο μου. Δεν τους αδικώ. Όμως εγώ υπόσχομαι εδώ σήμερα ότι θα πράξω ότι το δυνατό το καλύτερο  για να είμαι αντάξια στον ρόλο μου αυτό. Όμως θέλω και τη δικιά σας βοήθεια. Όλων. Και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Θέλω να έχουμε μια καλή συνεργασία, ένα κλίμα πολιτισμένο.

Σίγουρα θα υπάρξουν αντεγκλήσεις , αντιθέσεις, αντιπαραθέσεις αλλά και συγκλήσεις. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός και μόνο σεβασμός» τόνισε και πρόσθεσε  «Θα σεβόμαστε τους όρους και τους χρόνους ομιλίας του καθένα  σύμφωνα με τον κανονισμό. Οι επικεφαλής τα επτά λεπτά, οι δημοτικοί σύμβουλοι τα τρία λεπτά. Και στην δευτερολογία τα πέντε λεπτά  και τα δύο αντίστοιχα. Επουδενί όμως για την σωστή έκβαση και την σωστή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου δεν θα επιτρέψω αυθαιρεσία λόγου κατά την ομιλία του κάθε συμβούλου. Όποιος έχει αντιδράσεις και αντιρρήσεις θα πρέπει να τις σημειώνει και να του δίνεται ο λόγος μετά. Έτσι θα έχουμε  μία καλή έκβαση και ροή των συμβουλίων.

Πρέπει να ξέρετε ένα πράγμα όλοι σας κι όλοι μας. Εδώ πέρα είμαστε για να αποφασίζουμε και να συναποφασίζουμε για το καλό του Δήμου μας. Είμαστε προσωρινοί.Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας.

Γι αυτό, αυτά που θέλω είναι καλή συνεργασία και σεβασμός. Όλα τα άλλα, να είμαστε καλά να έχουμε την υγεία μας και καλή δύναμη σε όλους. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι» τόνσε η κ Νικητάκη χειροκροτούμενη από το σώμα,  με ευχές για καλή θητεία.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας