Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Θετική η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Σητείας (αλλά με σημαντικές διαφοροποιήσεις) για τα Αιολικά Πάρκα στα βουνά της Σητείας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/04/x-dhm-sh-2.jpg

Έπειτα από μία μεγάλη χρονική περίοδο εκκωφαντικής σιωπής, αρκετοί  πολίτες της Σητείας άρχισαν τελευταία να μιλάνε, να έχουν δημόσιο λόγο, τεκμηριωμένο και σαφή, με τον οποίο υπερασπίζονται τον τόπο τους και την αξιοπρέπεια τους. Αυτό αναδείχθηκε ξεκάθαρα και κατά την συνεδρίαση της 10ης Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία σίγουρα θα μείνει στην ιστορία της Σητείας.

Η πολυπληθής παρουσία πολιτών του Χανδρά, των Αρμένων αλλά και συνολικά του Δήμου Σητείας ήταν το κυρίαρχο δεδομένο της συνεδρίασης με ουσιώδες ζητούμενο «ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΣΤΑ ΣΗΤΕΙΑΣ» όπως ανέγραφε το μεγάλο πανό που κρατούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια των περισσότερων από τριών ωρών που διήρκησε η συνεδρίαση κι όπως βροντοφώναξαν στο τέλος αυτής μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας συζήτησε εκ νέου το θέμα που αφορούσε τη «γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: Τρεις ΑΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 55 MW στις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα, Δρούπι και συνοδών έργων οδοποιίας και χερσαίας ηλεκτρικής διασύνδεσης, στο Δήμο Σητείας, ΠΕ Λασιθίου».

Η απόφαση και πάλι ήταν κατά πλειοψηφία θετική ωστόσο με σημαντικές διαφοροποιήσεις από την συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου όταν για πρώτη φορά είχε συζητηθεί το θέμα. Την Τετάρτη 10 Μαρτίου ψήφισαν θετικά 12 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πλειοψηφίας (15 ήταν την προηγούμενη φορά), αρνητικά οι 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας και 3 της πλειοψηφίας, δηλαδή 8 συνολικά (7 ήταν την προηγούμενη), λευκό 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας (1 την προηγούμενη φορά ) και παρών 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας (1 ήταν την προηγούμενη φορά ).

Η ψηφοφορία του 15-7-1-1 της συνεδρίασης της 6ης Μαρτίου μετατράπηκε σε 12-8-3-2 κατά την συνεδρίαση της 10ης Απριλίου κι αυτό μπορεί να μην αλλάζει την αρχική απόφαση, έχει όμως ήδη αλλάξει δεδομένα στην τοπική κοινωνία, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Δημοτική Αρχή.

Θετικά ψήφισαν οι: Γιώργος Αϊλαμάκης, Μανόλης Αϊλαμάκης, Κωνσταντίνος Βασιλάκης, Μαρία Νικητάκη, Σταύρος Συλλιγαρδάκης, Γιώργος Ατζαράκης, Μανόλης Δρακάκης, Μανόλης Αυγουστινάκης, Νίκος Λογκάκης, Γιάννης Σκαρβελάκης, Στέλιος Σπυριδάκης, Νίκος Φυγετάκης αρνητικά οι: Λεωνίδας Μουντάκης, Μαρία Αγγελάκη, Σίμος Συμεωνίδης, Γιάννης Αναγνωστάκης, Μσνόλης Βδοκάκης (μειοψηφία ΔΣ), Μαρία Γιαννακάκη, Ελένη Πλατανάκη και Βέρα Περράκη (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού η οποία στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε ψηφίσει λευκό), λευκό οι: Νεκτάριος Καρελλάς, Γιάννης Καρνιδάκης, Μαριάνα Ξενικάκη (οι οποίοι την προηγούμενη φορά είχαν ψηφίσει θετικά ), παρόν : Γιάννης Δασκαλάκης (είχε ψηφίσει θετικά την προηγούμενη φορά) και Κωστής Λυμπερίου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας  αποχώρησε η σύσσωμη η αντιπολίτευση και ακολούθησε η τακτική συνεδρίαση του ΔΣ.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας