Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Η εμμονή στις ανεμογεννήτριες έχει πολιτικό κόστος

 Η εμμονή στις ανεμογεννήτριες έχει πολιτικό κόστος

 Μάτωσε” η παράταξη του δημάρχου Σητείας “Σητεία ενώνουμε δυνάμεις“, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης (10/4). Το αρχικό θέμα που απασχόλησε το σώμα περί τις 4 ώρες, δηλ.: η Mελέτη Pεριβαλλοντικών Eπιπτώσεων για τις ανεμογεννήτριες στις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα και Δρούπι, έλαβε 12 ψήφους υπέρ, 8 κατά, 3 λευκά και 2 παρών.

Η συζήτηση κινήθηκε σε έντονους τόνους, με παριστάμενους πολλούς από τις παραπάνω περιοχές. Οι περισσότεροι που μίλησαν, ουσιαστικά τάχθηκαν κατά των όποιων νέων επενδύσεων βιομηχανικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη περιοχή η οποία ήδη έχει δεχτεί ιδιαίτερο βάρος με την ύπαρξη πολλών ανεμογεννητριών.

Με το τέλος της συνεδρίασης, η μέχρι χθες το βράδυ πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Γιαννακάκη παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου επιμένοντας στη θέση της και αποχώρησε από τη παράταξη του δημάρχου, παραμένοντας ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος. Αυτό είχε διαφανεί νωρίτερα με τις αναφορές της στο δημοσίευμα “Για αυτούς που «δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους»”

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας Ελένη Πλατανάκη ψήφισε αρνητικά θέτοντας τη θέση της στη διάθεση του δημάρχου.

Αρνητική και η ψήφος της αντιδημάρχου πολιτισμού Βέρρας Περάκη.

Πηγή : 104.4Fm

Συνολικες προβολες σελιδας