Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Αναμένεται αλλαγή Διοικητών και στα νοσοκομεία του Ν. Λασιθίου

 https://cdn.onmmd.gr/img/1200/675/85/2014/09/18/304d6a8e6abc40847771ca1ffc563191_XL.webp?t=oQ_IYEWRV6FmsDKMdjbuNw

Με τα δεδομένα που διαμορφώνονται στο χώρο της δημόσιας υγείας στην Κρήτη είναι ξεκάθαρο πως η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Υγείας βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

Με βάση αυτές τις συνθήκες ετοιμάζεται ν’ αλλάξει διοικήσεις η πολιτική ηγεσία και στην Κρήτη. Πρώτη επιλογή θα είναι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως θα δούμε αλλαγές και στα νοσοκομεία του Λασιθίου, με τα δύο ιδρύματα σε Ιεράπετρα και Σητεία να έχουν νέους Διοικητές, με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για νεοεκλεγέντες αιρετούς.

Στην Ιεράπετρα φωτογραφίζεται αιρετή που έχει διατελέσει μέλος της εκτελεστικής εξουσίας του Δήμου και στη Σητεία νεοεκλεγείς αιρετός με ισχυρά ερείσματα στην κυβερνητική παράταξη. Όσο για την καρέκλα του Διοικητή στον Άγιο Νικόλαο λέγεται πως θα κριθεί με βάση τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος.

 

Μεγάλη κινητικότητα

Το αξιοσημείωτο όμως, πέρα από την φιλολογία που καλλιεργείται πλέον με τους Διοικητές, είναι πως για πρώτη φορά καταγράφεται μεγάλη κινητικότητα σε επίπεδο Κρήτης για όλα τα νοσοκομεία, αφού ξεκίνησε να νοσεί το δημόσιο σύστημα υγείας στον πυρήνα του. Δεν είναι τυχαίο πως τους τελευταίους δύο μήνες υπάρχουν κοινές ανακοινώσεις των Ιατρικών Συλλόγων της Κρήτης, συναντήσεις του υπουργού Υγείας μαζί τους, παρεμβάσεις στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια, εργαζομένων και τοπικών φορέων, αλλά και συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όπως συνέβη με την περίπτωση της Σητείας. Παράλληλα, όλα τα νοσοκομεία, ακόμα και τα μεγαλύτερα, έχουν πλέον εμφανή και πραγματικά προβλήματα, που δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακή στρατηγική και κινήσεις εντυπωσιασμού.

Το Νοσοκομείο Χανίων καταγράφει πολλαπλές ιατρικές ελλείψεις και πολλαπλάσιες νοσηλευτικές, το νοσοκομείο Ρεθύμνου έφτασε να μην έχει παθολογική κλινική, δεδομένο που έχει αντιμετωπίσει.

Παραμένει με προβλήματα και το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, το οποίο έχει βασικές κλινικές που υπολειτουργούν ή λειτουργούν οριακά, δεν έχει ακτινολόγους για στοιχειώδεις εξετάσεις σε εφημερίες και κοντεύει να κλείσει και η χειρουργική από τους αναισθησιολόγους και την αναστάτωση που έχει προκληθεί.

Σε αυτό το τοπίο ήρθε η περίπτωση της μαζικής φυγής των γιατρών στο Βενιζέλειο, καθώς και η συνθήκη που διαμορφώθηκε όπου με 11 αναισθησιολόγους που διαθέτει οργανικά το νοσοκομείο, καταφέρνει να έχει τέσσερις, για διαφορετικούς, αλλά σοβαρούς λόγους. Τα παραπάνω μαρτυρούν όχι πλέον την εικόνα ελλείψεων αλλά την δεινή πραγματικότητα που βρίσκει τις δημόσιες δομές υγείας στα όρια της κατάρρευσης! Όταν για παράδειγμα βρίσκεις αναισθησιολόγους για να πληρωθούν με 250 ευρώ μεικτά για να συμμετέχουν τα πρωινά στα χειρουργεία ως ιδιώτες, έχεις ταυτόχρονα πρόβλημα με τους μόνιμους γιατρούς, οι οποίοι επισημαίνουν πως γιατρός χωρίς εφημερία δε νοείται ότι αποτελεί προσθήκη για το νοσοκομείο και πραγματική υποστήριξή του.

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας