Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Πού… συχνάζουν οι μοβ μέδουσες στην Κρήτη

 

«Προσοχή: μοβ μέδουσα!», ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα για πινακίδα σε σημεία, όπου εντοπίζεται η όχι και τόσο ευχάριστη παρέα των λουόμενων και στην Κρήτη.

Στον χάρτη της βάσης δεδομένων και της αντίστοιχης εφαρμογής iNaturalist, η Ελλάδα είναι κατακόκκινη, εφόσον με ένα κόκκινο στίγμα σημειώνεται κάθε εμφάνιση μοβ μεδουσών.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί επιστήμονες εκφράζουν εξαιρετικά δυσοίωνες προγνώσεις. Κάνουν λόγο για μια πολιορκία από τις μοβ μέδουσες η οποία δεν πρόκειται να λυθεί προτού παρέλθουν τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον χάρτη της inaturalist, η εμφάνισή τους στην Κρήτη έχει γίνει σε διάφορα τμήματα από τη Δυτική έως και την Ανατολική ακτή.

Συγκεκριμένα, έχουν παρατηρηθεί πυρήνες στις εξής περιοχές: στον Κίσσαμο, την πόλη των Χανίων, τα Κουνουπιδιανά του νομού Χανίων, το Ελαφονήσι του νομού Χανίων, τον Πλακιά Ρεθύμνου, τον Άγιο Παύλο Ρεθύμνου, την Αγία Πελαγία του νομού Ηρακλείου, την πόλη του Ηρακλείου, τις κάτω Γούβες του νομού Ηρακλείου, την Ιεράπετρα, το Κουτσουνάρι Λασιθίου, τη Σητεία, το Κυριαμάδι Λασιθίου, τον Ξηρόκαμπο Λασιθίου και τη Ζάκρο.

 

Πηγή : Πατρίς

 

 

Συνολικες προβολες σελιδας