Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Τα ξενοδοχεία της Κρήτης αναζητούν 5000 εργαζόμενους

 

Τα ξενοδοχεία της Κρήτης αναζητούν 5000 στελέχη και εργαζόμενους για να εργαστούν στη διάρκεια της νέας τουριστικής σεζόν που θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο.

«Συνολικά όλη η Κρήτη για τα ξενοδοχεία της ψάχνει 5.000 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου. Αυτό είναι ένα νούμερο ασφαλώς μεγάλο που μαρτυρεί πως έχουμε μεγάλες ανάγκες ενώ έχουμε καταγράψει ελλείψεις την περίοδο της πανδημίας αφού έφυγε προσωπικό και πήγε σε άλλες δουλειές», δηλώνει ο Πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδας Γιώργος Πελεκανάκης. Αναφορικά με το πρόβλημα αναγνωρίζει κι ο ίδιος πως θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις.

«Με πήρε τηλέφωνο από τον Άγιο Νικόλαο ο φίλος μου ο Στ. Φιλιππάκης και μου ζήτησε να προωθήσουμε ως φορέας μια ενδιαφέρουσα πρόταση προς την κυβέρνηση. Να μπορούν δηλαδή οι νέοι συνταξιούχοι που βγήκαν στη σύνταξη φέτος ή τα προηγούμενα δύο ή τρία χρόνια να δουλέψουν για να καλύψουν κενά. Φυσικά σε θέσεις που είναι εφικτό κι όχι σε εργασίες που δεν δυσκολεύουν λόγω μεγάλης κόπωσης», τονίζει ο κ. Πελεκανάκης που θεωρεί πως πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση.

 

Παγκρήτια Ημέρα Καριέρας

Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Σφακιανάκης κατά τη συνέλευση του Συλλόγου που έγινε διαδικτυακά ενημέρωσε τα μέλη για τη συνεργασία και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σε συγκεκριμένες δράσεις του ΠΣΔΞ που αφορούν την αναβάθμιση της προσφοράς του Συλλόγου στον Τουριστικό τομέα της Κρήτης και την αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων για προσφορά εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου σε Ηράκλειο και Χανιά η «1η Παγκρήτια Ημέρα Καριέρας στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης».

«Πρόκειται για μια μεγάλη και σημαντική διοργάνωση του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, που γίνεται για πρώτη φορά, με την συμμετοχή πολλών Ξενοδοχειακών Μονάδων από όλη την Κρήτη, και σκοπό έχει να φέρει σε άμεση επαφή τα Ξενοδοχεία με όσους επιθυμούν να εργαστούν σε Ξενοδοχειακές μονάδες. Είναι μια πρωτοβουλία που θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική και θέλουμε να έχει θετικό αντίκτυπο και αποτέλεσμα», σημειώνει.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας