Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Χωρίς πολλά κενά άνοιξαν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Λασιθίου

 
 

Είχε ικανοποιηθεί περί το 80% των θέσεων στη γενική παιδεία και το 65% των θέσεων ειδικής αγωγής. Μένουν ορισμένα κενά τα οποία αναμένεται να καλυφθούν με τους επόμενους διορισμούς αναπληρωτών, είπε ο διευθυντής. Από τους 94 μόνιμους καθηγητές που διόρισε το υπουργείο, μία καθηγήτρια θα ορκιστεί την επόμενη χρονιά και δύο δεν αποδέχθηκαν το διορισμό τους (βρεφονηπιοκόμων και νοσηλευτικής).

Ενδεικτικά ανέφερε ότι από τους 10 φιλολόγους που ζήτησε η Διεύθυνση ήλθαν  8, από τους 5 Μαθηματικούς ήλθαν 4, από τους 2 Θεολόγους ήλθε 1, καλύφθηκαν και οι 3 θέσεις Φυσικών, επίσης καλύφθηκαν όλα τα κενά σε Χημικούς και Βιολογίας, από τις 4 καλύφθηκαν 3 θέσεις Αγγλικής Γλώσσας κλπ.

Ο κ. Κατσαγκόλης είπε ότι «το υπουργείο κάνει σοβαρότατη προσπάθεια να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή με την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, να μην υπάρχουν κενές θέσεις εκπαιδευτικών».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τί θα ισχύσει για τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τα μέτρα «covid», ο κ. Κατσαγκόλης εξήγησε ότι σύμφωνα με την τελευταία σχετική εγκύκλιο, από τις 13 Σεπτεμβρίου και μετά, για να μπει ο μαθητής στο σχολείο επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση ότι νόσησαν από covid ή πραγματοποίηση 2 «self test» την εβδομάδα (Τετάρτη και Κυριακή).

Για τους καθηγητές ισχύουν επίσης το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση ότι νόσησαν ή πραγματοποίηση 2 «rapid test» τη βδομάδα, τα οποία θα πληρώνουν οι ίδιοι.

Ο Διευθυντής εξήγησε ότι μέχρι το περασμένο Πάσχα στο Λασίθι είχε εμβολιαστεί το 50% περίπου των καθηγητών. Η νέα καταγραφή για το ποσοστό των εμβολιασθέντων  καθηγητών θα προκύψει μετά την παρουσία τους στα σχολεία.

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας