Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Την συνδρομή του δήμου για την άμεση επίλυση προβλημάτων του νοσοκομείου, ζήτησε η Μαρία Δαρατσιανού (βιντεο)


«Σαν έτοιμη από καιρό», εμφανίστηκε η νέα αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας Μαρία Δαρατσιανού στην πρώτη της συνάντηση, σήμερα, με τον δήμαρχο Σητείας Γ. Ζερβάκη.

Στην επίσκεψη της στο Δημαρχιακό Μέγαρο, η ουσία κυριάρχησε της εθιμοτυπίας, κι έτσι, τέθηκε αμέσως από την ίδια αίτημα συνδρομής προς το δήμο, για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων, που αφορούν κυρίως την συντήρηση του κτιρίου του νοσοκομείου.
Την στήριξη του σε ολες τις προσπάθειες που αφορούν την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου και την αναβάθμιση του, εξέφρασε ο Γιώργοε Ζερβάκης, τονίζοντας στην νέα διοικήτρια την ξεχωριστή θέση που έχει το νοσηλευτικό ίδρυμα στους κατοίκους της περιοχής και την στήριξη που προσφέρουν από το υστέρημα τους για να καλυφθούν ανάγκες.
Από την πρώτη στιγμή, ο δήμαρχος Σητείας, έκανε σαφές πως η στήριξη του είναι δεδομένη , ενώ σημείωσε πως χρειάζεται και η νέα διοίκηση του ΓΝΣ να είναι διεκδικητική και επίμονη απέναντι σε όλους τους αρμόδιους φορείς , για να μπορέσει να πετύχει αυτά που αξίζει το νοσοκομείο, και οι κάτοικοι να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
Η Μαρία Δαρατσιανού, όπως φάνηκε από τη συνομιλία της με τον κ. Ζερβάκη και τις σύντομες δηλώσεις της, έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τις ελλείψεις του ΓΝΣ, την οποία εικόνα έχει επικοινωνήσει και στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, με αντίστοιχα αιτήματα για την πλήρωση των κενών. Όπως είπε η ίδια, «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».
Έθεσε άμεσα θέμα συνεργασίας του δήμου για την κάλυψη τουλάχιστον μιας θέσης υδραυλικού, κάτι που ο Γ. Ζερβάκης αποδέχτηκε να εξετάσει.
.Αν υλοποιηθεί, θα είναι μια πρόσληψη μέσα από το οχτάμηνο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, , που θα κάνει ο Δήμος , με τον υπάλληλο να απασχολείται όμως στο ΓΝΣ. Παράλληλα ο κ. Ζερβάκης αναφέρθηκε στην υποστελέχωση που έχουν οι υπηρεσίες του ίδιου του δήμου και την όχι ιδιαίτερα καλή οικονομική κατάσταση δίνοντας ολοκληρωμένη εικόνα στην κ. Δαρατσιανού για το μέγεθος των πολλών προβλημάτων στην περιοχή.
Οι δυο τους συζήτησαν ακόμα και την πιθανότητα πρόσληψης (πάλι μέσα από τον ΟΑΕΔ)ενός υπαλλήλου γενικών καθηκόντων.
Ένα ακόμα θέμα που τέθηκε είναι η γρήγορη αντιμετώπιση της διαρροής νερού από την ταράτσα του κτιρίου , με την κ. Δαρατσιανού να αναφέρεται στην εικόνα με τους πολλούς κουβάδες μέσα στο κτίριο. Ο Γ. Ζερβάκης, αμέσως δήλωσε πως ο δήμος θα παράσχει υλικά μόνωσης -αυτό μπορεί να κάνει στην παρούσα φάση.
Τα αιτήματα της υποδιοικήτριας του νοσοκομείου , συνδέονται με την προσπάθεια να μπορέσει μέσα από την ΥΠΕ και την βοήθεια του δήμου να καλύψει οσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό των κενών. Επικαλέστηκε ως προς αυτό και την προηγούμενη διοικητική εμπειρία της .
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm




Συνολικες προβολες σελιδας