Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Συλλογή υπογραφών τη μέρα των εκλογών για την επανίδρυση του Δήμου Μακρύ Γιαλού

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/makri-gialos-div-03_1_radiolasithi.gr_-1000x526.jpg
Συνεχίζονται οι δράσεις της ομάδας Επανίδρυσης Δήμου Μακρύ Γιαλού, αυτή τη φορά με μια προσπάθεια συλλογής υπογραφών και με τη λειτουργία γραφείο στην περιοχή για την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με την προσπάθειά τους.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Από το 2012 μία ομάδα ενεργών πολιτών συνέστησε μία επιτροπή με στόχο την επανίδρυση του πρώην δήμου Μακρύ Γιαλού η οποία αναγνωρίστηκε από το Πρωτο-δικείο Νεάπολης με την υπ’αριθ. 38/2013 απόφαση.
Από τότε η επιτροπή έχει προβεί σε πλήθος ενεργειών για την επίτευξη του στόχου της, αλλά αντικειμενικές συνθήκες, δεν επέτρεψαν την υλοποίηση του επιδιωκόμενου σκοπού.
Την περίοδο αυτή έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις, βάση νέων συγκεκριμένων νομοθετικών μέτρων της κυβέρνησης, για την επανίδρυση του Δήμου.
Η επιτροπή ανέλαβε πρόσφατα δυναμικές κινητοποιήσεις.
Προσκάλεσε τον βουλευτή του Σύριζα κύριο Μανόλη Θραψανιώτη στο Μακρύ Γιαλό στις 18 Μαρτίου, προκειμένου να τον ενημερώσει για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος. Ο κύριος Θραψανιώτης άκουσε με προσοχή το δίκαιο και ηθικό αίτημα της επιτροπής και καθολικό αίτημα των κατοίκων, αναγνώρισε την αναγκαιότητα της επανίδρυσης του πρώην δήμου και υποσχέθηκε να στηρίξει το αίτημα. Τόνισε επίσης με έμφαση ότι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η συλλογή υπογραφών σε υψηλό ποσοστό συμμετοχής των δημοτών ώστε να αποδειχτεί η καθολικότητα του αιτήματος .
Στην συνέχεια η ομάδα σχεδίασε την δράση της με επισκέψεις σε όλα τα χωριά του πρώην δήμου για την ενημέρωση των κατοίκων για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την επανασύσταση του δήμου.
Επίσης η ομάδα θεώρησε ότι οι επικείμενες εκλογές προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία για την συλλογή των υπογραφών, γι αυτό και αποφασίστηκε να παρευρίσκονται έξω από κάθε εκλογικό κέντρο μέλη της, ώστε να επιτύχουν αυτό το σκοπό.
Στις παλιές επικές μάχες ο σημαιοφόρος πήγαινε μπροστά , την νίκη όμως την κατακτούσαν οι στρατιώτες.
Η συλλογή των υπογραφών θα δείξει ότι οι δημότες του πρώην δήμου Μακρύ Γιαλού επιθυμούν την επανίδρυση . Κανείς δεν έχει το δικαίωμα αύριο να ισχυριστεί άγνοια.
Για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό του αγώνα αποφασίστηκε η σύσταση γραφείου ενημέρωσης και συνεργασίας με τους δημότες του πρώην δήμου . Το γραφείο βρίσκεται στο χώρο της πρώην ταβέρνας «Στροφή» στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού.
Θα είναι ανοικτά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ κάθε μέρα από τις 27 του Μαίου.

Για την ομάδα Επανίδρυσης δήμου Μακρύ Γιαλού
Δρ Μιχάλης Καναβάκης»

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας