Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν στην περιοχή Σητείας

Με την άφιξη του πρώτου τσάρτερ από την Κοπεγχάγη της Δανίας στο αεροδρόμιο της Σητείας ξεκίνησε η νέα τουριστική σαιζόν για την περιοχή. Οι πτήσεις από Κοπεγχάγη θα εκτελούνται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα.
«Από την Κυριακή», ανέφερε Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας Γιάννης Κακουράκης,, «στις 11.30 το πρωί θα εκτελείται και η πτήση από Arlanda της Σουηδίας και 22.30 από Billund της Δανίας. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Από τον επόμενο μήνα προστίθενται άλλες δύο πτήσεις, από την Νορβηγία.
Αναμένουμε λοιπόν σταδιακά να αυξηθεί η κίνηση στην περιοχή μας. Οι πρώτοι πελάτες από αυτήν την πτήση θα μείνουν κατά κύριο λόγο στην Σητεία αλλά και στον Μακρύ Γιαλό και από την επόμενη εβδομάδα, οι πτήσεις θα διαχέονται και προς Παλαίκαστρο και Ιεράπετρα. Η πραγματοποίηση των προαναφερθέντων πτήσεων είναι σημαντική για τον τόπο μας και όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές, δεν ήταν ένα εύκολο εγχείρημα. Είναι μία προσπάθεια προβολής του τόπου μας και επαφών με tour operetors, των τελευταίων δέκα περίπου ετών.
Ελπίζουμε και για την επόμενη τουριστική περίοδο να καταφέρουμε να ανοίξουμε και μία νέα αγορά, αυτή της Ολλανδίας. Αυτό θα είναι σημαντικό και για την περιοχή μας και για το αεροδρόμιο με απώτερο σκοπό να γίνει ο τόπος μας ένας τουριστικός προορισμός που θα βοηθήσει να τονωθούν οικονομικά οι υπάρχοντες επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν και νέες επενδύσεις».
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Δωματίων Μακρύ Γιαλού Νίκος Τζιρβελάκης εξέφρασε την χαρά του για την συνέχιση του προγράμματος των πτήσεων τσάρτερ από το «Apollo», «που δείχνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το νοτιοανατολικό άκρο της Κρήτης. Δεν είναι τυχαίο αυτό, είναι το αποτέλεσμα μίας μεγάλης προσπάθειας αρκετών ετών μέσα από την συμμετοχή σε εκθέσεις για την προβολή της περιοχής, μέσα από συνεχής επαφές που ευοδώθηκε.
Προσπαθούμε από την πλευρά μας – ξενοδοχεία, καταλύματα κλπ. -να προσφέρουμε ότ,ι καλύτερο ώστε να μένουν ικανοποιημένοι οι επισκέπτες και νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει γι’ αυτό οι περισσότεροι εξ αυτών έρχονται μία, δύο, αλλά και τρεις φορές την σαιζόν. Θα συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς γιατί είναι όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο μας».
Από την πλευρά των εργαζομένων ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Sun Wing» Νίκος Καριχημάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και για τον τουριστικό τομέα στην περιοχή της Σητείας.
«Όλοι εμείς οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής της φιλοξενίας στον τόπο μας, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, νιώθουμε περήφανοι που η ανάπτυξη στην επαρχία μας ολοένα και αυξάνεται και μέρα με την μέρα δημιουργούνται νέα θέσεις εργασίας στον τομέα του τουρισμού. Έναν εργασιακό τομέα που μέχρι πριν λίγα χρόνια ανάγκαζε εμάς τους επαγγελματίες του κλάδου να είμαστε οικονομικοί μετανάστες σε άλλα μέρη της Κρήτης ή της χώρας».
Καλή σαιζόν ευχήθηκε και ο Αερολιμενάρχης Σητείας κ. Δημήτρης Βερίγος. «Το αεροδρόμιο Σητείας», σημείωσε, «είναι καθ’ όλα έτοιμο για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της περιόδου και υπάρχει μέριμνα πάντα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν ώστε να υπάρχει η καλύτερη το δυνατό εξυπηρέτηση του κοινού».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας