Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα


Διαβάζοντας στο sitiaPress την ανακοίνωση που δημοσίευσε κάποιου συμπολίτης μας διερωτήθηκα για άλλη μια φορά ακόμη ως πότε τέλος πάντων θα αποφασίζουν για κάποια θέματα άτομα που είναι αναρμόδια
μη έχον τας  την απαιτούμενη γνώση για τα συγκεκριμένα θέματα να αποφασίζουν να επιβάλουν και στο τέλος να υλοποιούν τις απόψεις τους απαξιώνοντας έτσι στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας. Μιλώ βέβαια για την απόφαση που πήραν κάποιοι λίγοι μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος στο να φτιαχτεί μια κόκκινα καρδιά τεραστίων διαστάσεων και βάρους 4 τόνων η οποία θα τοποθετηθεί δίπλα στο άγαλμα του Β.Κορνάρου και θα είναι στο εξής το σήμα κατατεθέν της πόλης μας. Είναι αυτό που λέει μια παροιμία (όλα τα έχει η Μαριορή ο φερετζές της λείπει). Λες και η πόλη της Σητείας έρχεται από το πουθενά χωρίς δική της ιστορία  και ψάχνουμε να βρούμε κάτι για να της δώσουμε πρόσωπο. Περίμενα δε, σε αυτή την ομάδα που πήρε την απόφαση να συμμετέχουν άνθρωποι  της τέχνης, αρχιτέκτονες, ιστορικοί, κάποιοι τέλος πάντων σχετικοί με το αντικείμενο και να γνωρίζουν την ιστορίας της πόλης καθώς και του τοπικού μας ποιητή Β. Κορνάρου.  Επίσης να έχουν απαραίτητα την αίσθηση του χώρου και την σωστή διαχείρησή του.
Δυστυχώς, βλέπουμε για άλλη μια φορά να αποφασίζουν μόνοι τους σαν να επρόκειτο για μια κατασκευή στην αυλή του σπιτιού τους. Τι αλαζονεία και τι υπεροψία. Νομίζετε δηλαδή ότι με τόση ευκολία μπορεί ο καθένας να διαχειρίζεται ένα ήδη περιορισμένης έκτασης δημόσιο χώρο, τοποθετώντας ότι πρόχειρο μας έρθει στο μυαλό. Σας προτείνω λοιπόν κύριοι να μην το κάνετε, γιατί θεωρώ κατά την δική μου γνώμη ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι εντελώς άκαιρο. Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορούν να εκφράσουν τον χαραχτήρα και να αποτελούν το σήμα κατατεθέν αυτής της πόλης, έτσι ώστε να διαφημίζει και θα αναδεικνύει επάξια και διαχρονικά τη Σητεία, φτάνει ως είθισται να καλούνται να καταθέτουν τις απόψεις τους τα κατάλληλα άτομα.    
                                     
 Κ. Κατσικαλάκης  Αρχιτέκτονας

Συνολικες προβολες σελιδας