Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Ενιαία πρόταση για στρατηγικό σχεδιασμό στον ΒΟΑΚ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥπέρ μιας ενιαίας πρότασης για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα εν όψει την καθόδου του Πρωθυπουργού στην Κρήτη στα τέλη Σεπτεμβρίου τάσσονται οι φορείς των Χανίων.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσαν σήμερα οι διοικήσεις του Εμποροβιομηχανικού και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, ξακαθαρίστηκε ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδιασμού να περιλαμβάνει όλο το τμήμα του οδικού άξονα, από το Καστέλι Κισάμου μέχρι τη Σητεία.
Μία κοινή πρόταση που δεν θα εξαιρεί κανένα τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, ροτίθενται να υποβάλλουν στον Πρωθυπουργό στις 21 Σεπτεμβρίου κατά την επίσκεψη του στο νησί, οι φορείς των Χανίων.  
Εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, της αντιπεριφέρειας Χανίων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων του νομού, συμφωνούν στην ανάγκη ολοκλήρωσης του στρατηγικού σχεδιασμού για τον ΒΟΑΚ το συντομότερο δυνατόν.
Όπως τονίσθηκε στη σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, η εμπειρία της κατασκευής τεχνικών έργων αυτού του μεγέθους στην υπόλοιπη Ελλάδα, δείχνει ότι και ο ΒΟΑΚ θα δημοπρατείται κατά τμήματα.
Στον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο στο τμήμα του οδικού δικτύου από τα Χανιά μέχρι το Καστέλι αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης. Εξάλλου οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν στην ανάγκη κατασκευής αυτοκινητόδρομου τετράιχνου με διαχωριστικό στηθαίο.
Το τεχνικό σκέλος της προετοιμασίας του φακέλου για τον διεθνή διαγωνισμό, έχει ολοκληρωθεί από Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και αναμένεται η απόφαση για την εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης.
Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας