Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Eπίσκεψη ΚΚΕ στην Εταιρεία ΒΙO SITIA AE με επικεφαλήςτον βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη (Video)

Επίσκεψη ΚΚΕ στην Εταιρεία ΒΙO SITIA AE με επικεφαλής
τον βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη. Δευτέρα 5/6/2017.
Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψης στη Σητεία έγινε γνωστό στο κλιμάκιο του ΚΚΕ ότι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΕ»
είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το χώρο του εργοστασίου διαμαρτυρόμενοι για τις ύπουλες και τρομοκρατικές ενέργειες της εργοδοσίας απέναντι στους εργάτες αφού η τελευταία προχώρησε στην πρόσληψη εργατών (πρόσληψη η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 4/6/17) ενώ είχε προηγηθεί δέσμευση του Δ.Σ. ότι θα εργαζόταν κανονικά οι νυν εργάτες από την Τρίτη 6/6/17 λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.
Ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα τους τόσο ο Βουλευτής όσο και τα μέλη της Κ.Ο.Β Σητείας του ΚΚΕ επισκέφθηκαν το εργοστάσιο, όπου ο Βουλευτής ζήτησε άμεσα συνάντηση με το Δ.Σ. το οποίο συνεδρίαζε παράλληλα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρά την αρχική άρνηση και μάλιστα με προκλητικό τρόπο αφού είχε γίνει απαγόρευση εισόδου από την ασφάλεια του εργοστασίου κατόπιν εντολών Διοίκησης. Στην συνάντηση αυτή καταγράφηκε η επιμονή της εργοδοσίας στις τελευταίες επιλογές της, τις γνωστές σε όλους απολύσεις συνολικά 6 εργαζομένων, την αποστολή εξωδίκων στους υπολοίπους καθώς και τη μήνυση 2 εξ αυτών για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο Βουλευτής απευθυνόμενος στου εργάτες τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους για την ανάκληση των παράνομων-εκδικητικών απολύσεων. Στάθηκε στο γεγονός ότι πρόκειται στην ουσία για συνδικαλιστική δίωξη και επιβεβαίωσε στους αγωνιζόμενους εργάτες ότι την Τρίτη 6 Ιουνίου θα καταθέσει άμεσα σχετική ερώτηση και θα έρθει σε επαφή με την αρμόδια υπουργό. Τους επιβεβαίωσε ότι έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στον δίκαιο αγώνα τους από το ΚΚΕ και ότι θα παρθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες στο κίνημα και στη Βουλή για να δοθεί λύση στα δίκαια αιτήματα τους.

Πηγή : StudioVai

Συνολικες προβολες σελιδας