Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Στον Κουρεμένο το πανελλήνιο πρωτάθλημα slalom και freeride

Μία σημαντική διοργάνωση θα λάβει χώρα στην περιοχή της Σητείας στα τέλη Ιουνίου.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγώνων slalom και freeride θα διεξαχθεί στον Κουρεμένο στις 23, 24 και 25 Ιουνίου.

Χθες το μεσημέρι στο Δήμο Σητείας συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, μεταξύ των οποίων της Περιφέρειας και του Δήμου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Πελαγίας Πετράκη και του Δημάρχου κ. Θοδωρή Πατεράκη. Επίσης του ΔΟΚΑΣ, της ΜΑΔΕΣ, του ΟΑΣ, του Συλλόγου Καταλυμάτων Ιτάνου, της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας, του Ναυτικού Ομίλου Σητείας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαικάστρου.
Για την προετοιμασία και την οργάνωση του αθλητικού γεγονότος οι συμμετέχοντες προχώρησαν στον επιμερισμό των αρμοδιοτήτων, σε επίπεδο οργανωτικό και οικονομικό.
Το συνολικό κόστος της διοργάνωσης ανέρχεται σε περίπου 26.000 €. Το μεγαλύτερο μέρος θα αναλάβει η Περιφέρεια, ο ΟΑΣ, ο ΔΟΚΑΣ και η ΜΑΔΕΣ. Μέσω χορηγιών θα στηρίξουν οι επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου, αλλά και του χώρου της εστίασης.
Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει κι άλλη συνάντηση με αντικείμενο την ανασκόπηση των μέχρι τότε δράσεων μετά τις κατευθυντήριες γραμμές, που ετέθησαν στην χθεσινή.
Παράλληλα με τους αγώνες διοργανώνονται και διάφορες δράσεις που απευθύνονται στα παιδιά -κι όχι μόνον- για το Παλαίκαστρο, πολιτιστικού και ιστορικού περιεχόμενου.
Επίσης προβλέπονται περιήγηση στις υποδομές του Γεωπάρκου κι άλλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.
Μέχρι στιγμής στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 60 αθλητές, όμως δεν αποκλείεται η συμμετοχή και αθλητών από άλλες χώρες, εκτός Ελλάδας. Τις συμμετοχές έχει αναλάβει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιστιοσανίδας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας