Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Κρέμασαν για μέρες και έκαψαν με χημικά σκύλο στον Κουτσουρά (Video)

Ένα φρικιαστικό περιστατικό βασανισμού ενός σκύλου συνέβη τις τελευταίες μέρες στον Κουτσουρά Ιεράπετρας, στα Πιλαλήματα. Κάτοικος της περιοχής, άκουσε τα κλάματα του σκύλου και το βρήκε κρεμασμένο να στέκεται μόνο στα δύο πίσω πόδια και γεμάτο εγκαύματα σε όλο του το κορμί.
Ρωτώντας κατοίκους της περιοχής φάνηκε πως το ζώο πρέπει να βρισκόταν κρεμασμένο για μέρες αφού τα κλάματα τα άκουγαν για μέρες, όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε.
Το σκυλί τελικά μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της Μαριλένας Αγαπουλάκη η οποία το φρόντισε αρχικά πριν το αναλάβει ο Τάκης Προεστάκης στο καταφύγιο που έχει λίγο έξω από την πόλη . Η κ. Αγαπουλάκη μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι είπε πως τα εγκαύματα φαίνεται πως είναι από κάποιο χημικό καυστικό υγρό , και όχι από φωτιά. Το σκυλί αυτή τη στιγμή το έχει αναλάβει ο Τάκης Προστάκης στο καταφύγιό του. Η ίδια κάλεσε όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να ενημερώσει τις αρχές αφού παρόμοια περιστατικά δεν είναι ασυνήθιστα στην περιοχή.
Ο Τάκης Προεστάκης, μας είπε πως το σκυλί είναι σε καλύτερη κατάσταση σήμερα, όμως φαίνεται πως είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και θα χρειαστεί καιρός για να συνέλθει.
Όπως λέει, τα περιστατικά στην περιοχή είναι πλέον πάρα πολλά όμως και τα δικά του περιθώρια για φιλοξενία στο καταφύγιο έχουν αρχίσει και τελειώνουν. Ο Δήμος Ιεράπετρας πρακτικά του έχει αρνηθεί τη συνεργασία, όμως πλέον όμως μετά τα δικαστήρια που έγινανείναι πλέον νόμιμος και, όπως λέει όσοι πήγαν να ελέγξουν το καταφύγιο έμειναν άφωνοι για τις πολύ καλές συνθήκες που επικρατούν.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν στειρώνει τα ζώα του. Ακόμα και οι πιο φιλόζωοι παραμελούν τις στειρώσεις και έτσι το πρόβλημα μεγενθύνεται. Εγώ δεν θέλω καμία βοήθεια πλέον, καλώ μόνο τον κόσμο να στειρώνει τα κατοικίδιά του, και το Δήμο να φροντίσει με κάποιο κονδύλι να επιχορηγήσει τις στειρώσεις και να φωνάξει εθελοντές, που είναι αρκετοί και πρόθυμοι, να στειρώσουν τα ζώα. Στη Σητεία πάνε οι εθελοντές, γιατί τους αρνούνται εδώ;»
Από την πλευρά του ο νέος αρμόδιος για τα αδέσποτα στην Ιεράπετρα, Αργύρης Πανταζής, τόνισε πως, έχουν γίνει επαφές με τους συγκεκριμένους εθελοντές κτηνιάτρους που κάνουν τις στειρώσεις στη Σητεία, και γίνεται προσπάθεια να βγουν άδειες για να στηθεί ένα «πρόχειρο» κτηνιατρείο, ώστε να χρησιμοποιείται για αυτό το λόγο.
Για το συγκεκριμένο περιστατικό, με τον σκύλο στον Κουτσουρά δεν είχε ενημερωθεί ούτε ο ίδιος ούτε η Αστυνομία, και τώρα όπως λέει πηγαίνει με τον Δημοτικό Αστυνομικό στην κτηνίατρο για να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες.
Με το Ράδιο Λασίθι επικοινώνησε ο Διοικητης του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας Μ. Βουτυράκης και μας ενημέρωση πως δεν είχε υπάρξει καταγγελία για το περιστατικό και πλέον ο Αστυνομικός σταθμός Κουτσουρά μαζί με το τμήμα της Σητείας, έχουν ξεκινήσει προανάκριση για τον εντοπισμό του δράστη.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας