Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Μετέφεραν ημιθανή με κλούβα στο νοσοκομείο Σητείας

Υπήρχαν ασθενοφόρα, αλλά όχι πληρώματα

Ένα ακόμα περιστατικό στο Παλαίκαστρο της Σητείας έρχεται να καταδείξει τις αρρυθμίες του ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της έλλειψης πληρωμάτων να επανδρώσουν τα ασθενοφόρα. Αυτή τη φορά ο ασθενής, ένας 68χρονος με προβλήματα αναπηρίας, δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κάποια καρότσα φορτηγού, όπως έχουμε δει στο παρελθόν, αλλά με μια κλούβα! Τον ασθενή επισκέφτηκε χθες το πρωί στο σπίτι του ο ανιψιός του, με την κατάσταση του 68χρονου να παραπέμπει σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Έντρομος επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και ζήτησε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Σητείας. Από το κέντρο τού είπαν ότι το μοναδικό πλήρωμα ασθενοφόρου βρισκόταν καθοδόν για το Ηράκλειο και του πρότειναν να σταλεί ασθενοφόρο από την Ιεράπετρα ή τον Άγιο Νικόλαο. Ο χρόνος όμως ήταν πολύτιμος και η κατάσταση του θείου του χειροτέρευε.

Μάταια αναζήτησε λύση από τον πρώην Δήμο Ιτάνου, που διαθέτει ασθενοφόρο και σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης οδηγεί υπάλληλος. Το ασθενοφόρο είναι σ’ επισκευή αν και κάτοικοι του χωριού με συνδρομές και δωρεές εδώ και καιρό προσπαθούν για την επανακυκλοφορία του. Χωρίς άλλη σκέψη ο Γιάννης Σπανουδάκης, βάζει το θείο του σ’ ένα αυτοκίνητο τύπου κλούβα, με κάμποσα μαξιλάρια, για ν’ αποφύγει τα χτυπήματα στις λαμαρίνες και τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Σητείας.

Εκεί -είπε στην «Π»- είδα δύο ολοκαίνουρια ασθενοφόρα, που δυστυχώς δεν έχουν πληρώματα για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. «Κατά τα άλλα ο Τσίπρας την ίδια ώρα ήταν στον Άγιο Νικόλαο και έδινε μεγαλόπνοες υποσχέσεις ενώ δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα βασικά για έναν άνθρωπο που έμεινε ανάπηρος στο στρατό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ζωή του θείου του σώθηκε στο παρά πέντε, καθώς στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε υπογλυκαιμικό σοκ (μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο), που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς. 
 
Πηγή : Πατρίς

Συνολικες προβολες σελιδας