Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή πεζοδρόμου Παλαικάστρου – Αγκαθιά

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή πεζοδρόμου που θα συνδέει το τμήμα έξω από τον οικισμό Παλαικάστρου με τον Αγκαθιά.

Η σύμβαση περιλαμβάνει τις απαραίτητες εργασίες αποξήλωσης, επιστρώσεων με υλικά δομής, υφής και χρώματος που να συμφωνούν με το χαρακτήρα της περιοχής. Αναλυτικότερα θα κατασκευαστεί μέχρι το όριο της απαλλοτρίωσης πεζοδρόμιο με υλικό επίστρωσης κουρασανίτ σε χρώμα κεραμιδί και πλάτος 1,50 μ.
Στο όριο με τις ιδιοκτησίες παράλληλα με το πεζοδρόμιο συνεχίζει πέτρινο τοιχίο που ξεκινάει από τη στάθμη του φυσικού εδάφους των ιδιοκτησιών που συνορεύουν με το πεζοδρόμιο και υψώνεται 0,50μ πιο ψηλά από τη στάθμη του πεζοδρομίου δημιουργώντας έτσι μια συνεχόμενη καθιστική επιφάνεια.
Απ την πλευρά γειτνίασης με το δρόμο δημιουργείται ζώνη φύτευσης με δέντρα μουριές και ροδιές για σκίαση και χρώμα όλο το χρόνο . Επιλεκτικά τοποθετούνται επίσης σκίαστρα κατά μήκος του πέτρινου καθιστικού που μαζί με αναρριχώμενα φυτά δημιουργούν μια επιπλέον σκιερή επιφάνεια στάσης.
Η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα δώσει ώθηση στην επισκεψιμότητα της περιοχής και θα αναβαθμίσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν του τόπου μας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 184.500 € με ΦΠΑ 24%.

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας