Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ακόμη και με το μπιτόνι αγοράζουν πετρέλαιο οι Κρητικοί

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣΣε φουλ ρυθμούς δουλεύουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες - λόγω κακοκαιρίας - ανάγκες των Ηρακλειωτών σε πετρέλαιο θέρμανσης.
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ραγδαία αύξηση στις παραγγελίες για διανομή πετρελαίου, οι οποίες κατά τις ημέρες του κύματος κακοκαιρίας που διάγουμε αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.
Ως αποτέλεσμα, τα βενζινάδικα στο Ηράκλειο λειτουργούν, όπως μας λέει ο κ. Σαμόλης, όλη τη μέρα. Εδώ και μερικές ημέρες, η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι πάρα πολύ μεγάλη. «Δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο», μας εξηγεί ο Λυκούργος Σαμόλης.
«Μέχρι και πριν μερικές ημέρες, που ουσιαστικά άρχισε η μεγάλη παγωνιά, υπήρχε ελάχιστη ζήτηση», μας λέει αρχικά ο κ. Σαμόλης, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι μέσα σε λίγα 24ωρα οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ηρακλείου, αυτές τις μέρες αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις παραγγελίες, εξαιτίας της νέας κακοκαιρίας που επίκειται.
Πόσο πωλείται, ωστόσο, αυτήν την περίοδο το πετρέλαιο θέρμανσης στο Ηράκλειο; Σύμφωνα με τον Λυκούργο Σαμόλη, η μέση τιμή κυμαίνεται μεταξύ 98 λεπτών και ενός ευρώ.
Τι ποσότητες, όμως, παραγγέλνουν οι Ηρακλειώτες; Όπως μας λέει ο πρόεδρος των πρατηριούχων Ηρακλείου, το ύψος των παραγγελιών που γίνονται αυτήν την περίοδο ποικίλλει ανάλογα με το βαλάντιο του κάθε νοικοκυριού. «Οι παραγγελίες ξεκινούν από τα 100 λίτρα και φτάνουν μέχρι και τον έναν τόνο», μας λέει ο κ. Σαμόλης. Η κρίση, ωστόσο, που μαστίζει τη χώρα μας, έχει αναγκάσει πάρα πολλούς συμπολίτες μας να μην μπορούν να αγοράσουν παρά λίγα λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, με σκοπό ίσα-ίσα να ζεσταθούν τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα.

Αυξήσεις στα καύσιμα κίνησης
Στο μεταξύ, ο Λυκούργος Σαμόλης αναφέρθηκε και στις αυξήσεις που αναμένονται σε λίγες ημέρες στις τιμές των καυσίμων - εξαιρουμένου του πετρελαίου θέρμανσης - λόγω της αύξησης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Συγκεκριμένα, η αμόλυβδη βενζίνη θα αυξηθεί κατά πέντε λεπτά του ευρώ, το πετρέλαιο κίνησης 10 λεπτά, ενώ η τιμή του υγραερίου κίνησης θα αυξηθεί κατά 12 λεπτά.

Ψωνίζουν με το μπιτόνι
«Πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης με το μπιτόνι», μας εξηγεί ο Λυκούργος Σαμόλης, συμπληρώνοντας ότι κάθε μπιτόνι είναι χωρητικότητας 20 λίτρων. «Όταν τους τελειώσει το πετρέλαιο και, εάν τους περισσεύουν χρήματα, αγοράζουν άλλο μπιτόνι», αναφέρει στη "Νέα Κρήτη" ο κ. Σαμόλης, ο οποίος προσθέτει ότι οι πρατηριούχοι, κατανοώντας τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, εξυπηρετούν όλο τον κόσμο, ακόμη κι εκείνους που ζητούν πολύ μικρές ποσότητες.
Εξάλλου, ο κ. Σαμόλης ενημερώνει τους καταναλωτές να μην ξεχνούν να ελέγχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ντεπόζιτά τους, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις. «Οι μέρες είναι πολύ κρύες, οπότε καλό είναι ο κόσμος να ελέγχει τα ντεπόζιτά του για να μην τρέχει να παραγγείλει πετρέλαιο την τελευταία στιγμή», μας συμβουλεύει ο πρόεδρος των πρατηριούχων του νομού Ηρακλείου.
Ρεπορτάζ : Νικόλας Αγγελίνος

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας