Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Αποκατάσταση παραλιακού επαρχιακού δρόμου Σητεία – Παλαίκαστρο Κρήτης



Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής  Πολιτικής αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την αποκατάσταση του παραλιακού επαρχιακού δρόμου Σητεία – Παλαίκαστρο Κρήτης.


Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ο παραλιακός επαρχιακός δρόμος Σητεία – Παλαίκαστρο έχει σχεδόν καταρρεύσει ολοκληρωτικά στο 1ο του χιλιόμετρο εδώ και 1 περίπου χρόνο,  με την κυκλοφορία να εκτελείται μόνο στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας του, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ετών.
Η Περιφέρεια Κρήτης με κατεπείγουσες διαδικασίες ανέθεσε εργολαβία προστασίας-αποκατάστασης του δρόμου, με παράλληλη αναπλήρωση της παραλίας, ωστόσο επειδή ό δρόμος έχει ενταχθεί εντός αιγιαλού οι εργασίες σταμάτησαν, αφού πρέπει να τηρηθεί το γράμμα του νόμου όσον αφορά τις διαδικασίες αδειοδότησης του έργου.
Ο Δήμαρχος Σητείας, με επιστολή του, εκφράζει την αγανάκτηση και την αγωνία των δημοτών, ζητώντας άμεσα λύσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων καταστάσεων στον αιγιαλό και την παραλία που απειλούν το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια των πολιτών.
Επιπλέον, η τοπική κοινότητα , με ομόφωνη απόφαση της ζητά εισαγγελική παρέμβαση για επίλυση του προβλήματος, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος ολικής αποκοπής της δημοτικής ενότητας Ιτάνου από τον υπόλοιπο Δήμο Σητείας.
Επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε, ο συγκεκριμένος δρόμος είναι μεγάλης σπουδαιότητας για την ευρύτερη περιοχή και κινδυνεύει η ζωή πολλών δεκάδων ανθρώπων από την πολύ κακή κατάσταση του

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να συνεχίσουν τα έργα αποκατάστασης για τον παραλιακό επαρχιακό δρόμο Σητεία – Παλαίκαστρο Κρήτης ;

Συνολικες προβολες σελιδας