Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Aντιδράσεις από τον Δήμαρχο Σητείας για τη σύσκεψη με Τσίπρα και την τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ

Από το γραφείο Δημάρχου Σητείας κ. Πατεράκη εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία γίνονται παράπονα για τη στάση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη σύσκεψη που έγινε με τον Αλέξη Τσίπρα στον Άγιο Νικόλαο

«Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου έγινε στον Άγιο Νικόλαο η κλειστή σύσκεψη όπως χαρακτηρίστηκε από τον Πρωθυπουργό της χώρας με τους φορείς και τους Δημάρχους του Νομού Λασιθίου. Η σύσκεψη έγινε με ατομικές προσκλήσεις του Πρωθυπουργού προς τους Δημάρχους των πόλεων καθώς και στους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους για τα μείζονα προβλήματα του Νομού. Ορισμένοι δε κατέθεσαν και  σχετικά υπομνήματα.
Η τοπική οργάνωση όμως του ΣΥΡΙΖΑ Σητείας είχε άλλη άποψη. Παρακάμπτοντας θεσμούς και πρακτικές πέρα από κάθε δεοντολογία περιφρονώντας την λαϊκή θέληση που εκφράστηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, με περρισή αλαζονεία παρέκαμψαν και υποτίμησαν τον θεσμικό ρόλο του Δημάρχου αναγορεύοντας τον επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ως εκφραστή των προβλημάτων του τόπου, ο οποίος κατέθεσε και υπόμνημα. Όλα αυτά  με τις ευλογίες της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Σητείας.
Φαίνεται δε ότι η αλαζονεία της εξουσίας κυριάρχησε στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σητείας σε τέτοιο βαθμό ώστε να παρακάμψουν ακόμα και τις οδηγίες του Πρωθυπουργού.
Άραγε τι λέει για όλα αυτά η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου;
Τι λέει ο τοπικός Βουλευτής;
Για όλους αυτούς κόπτονται για την Δημοκρατία έχω να επισημάνω ότι οι βασικοί πυλώνες της είναι ο σεβασμός των θεσμών και της ψήφου του λαού.
Και όσοι ασκούν εξουσία ή συμμετέχουν στην άσκηση της, θα πρέπει 2 φορές να σέβονται τις αξίες της Δημοκρατίας.
Νέα ήθη από νέους ανθρώπους με παλιές αποτυχημένες πρακτικές.
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ»

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας