Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Συνάντηση των αξιωματικών με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθιου

Συνάντηση των αξιωματικών με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθιου
Tην Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του προεδρείου της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας με το Διευθυντή της Δ.Α. Λασιθίου
Ταξίαρχο Περάκη Κωνσταντίνο και τους επιτελάρχες Ταξίαρχο Πετάση Εμμανουήλ και Αστυνομικό Υποδιευθυντή Παπαδάκη Εμμανουήλ, προκειμένου συζητηθούν τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις Διοικήσεις Αξιωματικών, το αστυνομικό προσωπικό και τις υπηρεσίες του Νομού.
Σε ανακοίνωση της ΠΕΝΑΑ αναφέρεται:
Στο πλαίσιο της συζήτησης αναφερθήκαμε στο προβληματισμό του αστυνομικού προσωπικού που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εκφραστεί, σχετικά με το χρόνο εργασίας και τις προβλεπόμενες διατάξεις των σχετικών Π.Δ. Τόσο το σωματείο μας όσο και η Διοίκηση του Λασιθίου αναγνώρισαν την υπερ τιτάνια προσπάθεια που δίνουν καθημερινά οι Αξιωματικοί του Νομού, προκειμένου να συγκεράσουν, από τη μία ανακύπτουσες ανάγκες και απαιτήσεις για την ομαλή λειτουργία των υποστελεχομένων υπηρεσιών τους και από την άλλη να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού τους, διατηρώντας συνάμα σε υψηλά επίπεδα την ψυχολογία και κατ΄ επέκταση την αποδοτικότητά τους, έχοντας ως γνώμονα τη μετάδοση αισθήματος ασφάλειας στους Λασιθιώτες συμπολίτες μας.
Μεμονωμένες περιπτώσεις μη έκδοσης υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση ή κατ εξαίρεση διάθεση κάποιου αστυνομικού σε διπλή συνεχόμενη νυχτερινή βάρδια, σε περιόδους με αυξημένα αστυνομικά μέτρα, όπως οι πρώτες εβδομάδες τωνcapital controls και του δημοψηφίσματος, με τη χώρα μας να βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης, τους Έλληνες εμφανώς αναστατωμένους και ανήσυχους για το μέλλον της πατρίδος, δεν είναι δυνατόν να δίνουν αφορμή σε συνδικαλιστικές Ενώσεις να προβαίνουν σε δημοσιεύματα που δίνουν την εντύπωση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ό,τι εκείνοι που απαρτίζουν το συγκεκριμένο φορέα δεν έχουν αντίληψη της επικρατούσας κατάστασης και των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης συνανθρώπων μας.
Πάρα ταύτα, για άλλη μία φορά γνωρίζεται ό,τι το σύνολο των Αξιωματικών του Νομού Λασιθίου αλλά και των λοιπών Νομών του Νησιού, έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων των υπηρεσιών που διοικούν και συναίσθηση των καταστάσεων κάτω από τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι μας στη Κρήτη, χωρίς να έχουν καμία απολύτως υποχρέωση, έχοντας όμως πλήρη διαίσθηση της ευθύνης που τους αναλογεί, διαθέτοντας χρόνο από το υπόλοιπο πέραν της εργασίας τους, έχουν εκπονήσει σχέδιο αναδιάρθρωσης αστυνομικών υπηρεσιών ανά Νομό, η υλοποίηση του οποίου αφενός μεν θα αυξήσει την αστυνόμευση στο νησί και αφετέρου θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών, εξαλείφοντας ακόμα και τα μεμονωμένα προαναφερόμενα περιστατικά. Κατά την άποψή μας, η γραμμή πλεύσης όλων των συνδικαλιστικών φορέων του Νησιού θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αλλαγή των δομών των λειτουργούντων υπηρεσιών και όχι στη κατ΄ επανάληψη ανάρτηση σχετικών δημοσιευμάτων, που εκ του αποτελέσματος κρίνοντας μέχρι και σήμερα έχουν προσφέρει μηδαμινά οφέλη στο συνάδελφο.
Η Ένωσή μας είναι πεπεισμένη ότι κάθε Διοικητής υπηρεσίας στις εξαιρετικές εκείνες περιπτώσεις που αναγκάζεται να διαθέσει αστυνομικό σε διπλή συνεχόμενη νυχτερινή υπηρεσία γίνεται αποκλειστικά και μόνο με σκοπό την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας και την προστασία του έννομου αγαθού της ασφάλειας του πολίτη και όχι λόγω εμπάθειας ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο. Συνεπώς κάθε Διοικητής υπηρεσίας του Νησιού έχοντας την απόλυτη στήριξη της Ένωσής μας, είναι στη διάθεση οποιουδήποτε αρμόδιου και μόνο ελεγκτικού οργάνου σχετικά με τα προαναφερόμενα θέματα.
Στη συνέχεια της συζήτησης, η ένωσή μας έθιξε για ακόμα πολλοστή φορά ό,τι οι στόχοι με βάση τους οποίους αξιολογούνται οι Διοικήσεις και το αστυνομικό προσωπικό των υπηρεσιών είναι πλέον αναχρονιστικοί και μη ουσιαστικοί επί του επιδιωκόμενου αποτελέσματος. Κατά την άποψή μας, η πίεση που ασκείται για την επίτευξή τους περισσότερες αρνητικές συνέπειες επιφέρει παρά όφελος. Είναι πλέον στιγμή οι στόχοι αυτοί να ανασχεδιαστούν, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται ακόμα περισσότερο στην ουσία του αστυνομικού έργου.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου από τη πλευρά του ανέφερε ότι αδιαλείπτως βρίσκεται στο πλευρό όλων των αστυνομικών και ιδίως εκείνων που καθημερινά υπερβαίνουν τα εσκαμμένα των καθηκόντων τους στο βωμό της ασφάλειας του πολίτη.
Ακολούθως η Ένωσή μας συναντήθηκε και με το βοηθό του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Ταξίαρχο Δασκαλάκη Ανδρέα, όπου και αυτός στη σύντομη περιγραφή από μέρους μας των θεμάτων που συζητήθηκαν, εξήρε τη προσπάθεια που γίνεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου τόσο από πλευράς Διοικήσεως όσο και του συνόλου των αστυνομικών που υπηρετούν στο Νομό.

Πηγη : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας