Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Χειροπέδες στη Χρυσή για χασίς και σκηνές


«Έβρεξε» συλλήψεις για ναρκωτικά και παράνομη κατασκήνως στη νήσο Χρυσή όπου έκαναν έφοδο με φουσκωτό το πρωί, δυνάμεις της ΕΛΑΣ.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης. Στη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν πέντε άτομα τα οποία κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς όπως φαίνεται πήγαν «φορτωμένοι» για κατασκήνωση στο παραδεισένιο νησί.
Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο, στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών , αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας  47χρονο ο οποίος κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, μια 39χρονη με έξι ναρκωτικά χάπια, μια 32χρονη με μικροποσότητα κάνναβης, ένας 29χρονος με μικροποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης καθώς και ένας 35χρονος με μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.
Η περιοχή, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένη ως ιδιαίτερου φυσικού κάλους, γι αυτό και βεβαιώθηκαν δεκαπέντε τσουχτερά πρόστιμα σε κατασκηνωτές. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν αφορούν σε παράβαση της  Νομοθεσίας περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας. Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή :  Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας