Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Από παράλειψη δεν υπεγράφη η έγκριση για τον Καρδιολόγο στη Σητεία

Από παράλειψη δεν υπεγράφη η έγκριση για τον Καρδιολόγο στη Σητεία
Σε παράλειψη πιθανότατα αποδίδεται η απουσία της Σητείας από την απόφαση έγκρισης για προκήρυξη θέσεων κλάδου Ιατρών ΕΣΥ στις 30 Δεκεμβρίου του 2014.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε πρόσφατα γνωστό μέσω του Διαύγεια (ΑΔΑ:7ΑΑ6Θ-ΞΨΙ), σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας αφορά μόνο την έγκριση για προκήρυξη θέσεως κλάδου Ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και όχι και την προκήρυξη θέσεως κλάδου Ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο Νοσοκομείο Σητείας. Το γεγονός δημιουργεί -για άλλη μία φορά - έντονο προβληματισμό κι εύλογα ερωτηματικά δεδομένου ότι είχε ζητηθεί η κατ' εξαίρεση έγκριση προκήρυξης τριών θέσεων, δύο για το Λασίθι και μία για την Αττική και είχε εγκριθεί η κατά προτεραιότητα πρόσληψη δύο αντίστοιχα ιατρών στα δύο Νοσοκομεία του Νομού (παθολογίας βαθμού Επιμελητή Β στην Ιεράπετρα και καρδιολογίας Βαθμού Β στη Σητεία) καθώς και μία θέση διευθυντή χειρουργικής στο Νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων Αττικής, σύμφωνα με εγκριτική απόφαση της ΠΥΣ 33/2006, του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 15 Δεκεμβρίου του 2014.
Ο κ. Γιώργος Λυρώνης Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σε δήλωση του στην ΑΝΑΤΟΛΗ επισήμανε ότι η διαδικασία αφορούσε τρεις θέσεις ιατρών –εκ των οποίων οι δύο στο Λασίθι – και μάλιστα είχε δοθεί προτεραιότητα σε αυτή του καρδιολόγου στη Σητεία. Κατόπιν των επαφών της Παρασκευής προκύπτει, όπως ανέφερε ο κ. Λυρώνης, ότι από παράλειψη δεν μπήκε η τελική υπογραφή σε ότι αφορά τη Σητεία, ενώ έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Υπουργείο Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κλπ.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας