Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Σε 120 οικογένειες θα μοιραστούν οι «Τσάντες της Αγάπης»


5.55 shteia ΜΨ ΕΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΑΓΑΠΗΣΣε περίπου 120 οικογένειες της ευρύτερης περιοχής της Σητείας θα προσφέρει φέτος τις «Τσάντες της Αγάπης», το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η διανομή των δεμάτων ξεκίνησε χθες το πρωί και θα συνεχιστεί και σήμερα ώστε οι συνάνθρωποι που βρίσκονται σε δυσχερή θέση να λάβουν μία μικρή βοήθεια, αλλά κυρίως να νιώσουν πως και αυτές τις άγιες ημέρες υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για εκείνους, τους στηρίζουν με κάθε τρόπο.
Λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, δυστυχώς και στην Σητεία, όπως δηλώνουν με έμφαση όλοι όσοι ασχολούνται με τη δράση αυτή εθελοντικά, αλλά και όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται συνομιλώντας με συνανθρώπους του, όλο και πληθαίνουν οι πολίτες που βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση μη μπορώντας να εξασφαλίσουν καθημερινά τα απαραίτητα για την επιβίωση τους, όπως τρόφιμα.
Ευτυχώς, η τοπική κοινωνία εμφανίζεται ευαισθητοποιημένη και στηρίζει -στο μέτρο των δυνατοτήτων της- τις όποιες προσπάθειες προκειμένου να βοηθηθούν άνθρωποι που πραγματικά βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.
Μια τέτοια προσπάθεια -ιδιαίτερη σημαντική- καταβάλλει εδώ και χρόνια το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που οι συνέπειες της κρίσης έγιναν αισθητές, πριν περίπου πέντε χρόνια, ενέτεινε τη δράση του ώστε να βοηθήσει όσο γίνεται περισσότερους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί και τη συγκεκριμένη δράση, την προσφοράς της «Τσάντας της Αγάπης» Χριστούγεννα και Πάσχα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Δείτε το Video

Συνολικες προβολες σελιδας