Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σητείας

7.05 shteia ΜΨ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σητείας. Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, μεταξύ των οποίων τα φετινά δεδομένα, ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην περιοχή, οι πτήσεις charter στο αεροδρόμιο της Σητείας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μιχ. Αντωνιδάκης προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων κατά το προηγούμενο έτος. «Η Επιτροπή σε συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως την Αναπτυξιακή Λασιθίου, οργάνωσε ημερίδες σχετικά με επιδοτούμενα προγράμματα (leader, ΟΠΑΑΧ), συμμετείχε σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, στη Δανία και τη Γερμανία, στην οποία μάλιστα εκτός από την έκθεση του Βερολίνου, συμμετείχε και στη έκθεση για το θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα, που έγινε στο Αμβούργο. Από τη δράση προέκυψαν και θετικά αποτελέσματα δεδομένου ότι θα ξεκινήσουν και κάποιοι ελλιμενισμοί κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σητείας και στο πλαίσιο αυτό το καλοκαίρι έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη τριών κρουαζιερόπλοιων.
Παράλληλα η Επιτροπή απέστειλε έντυπο υλικό και σε άλλες εκθέσεις όπου δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή της με αποστολή. Στις δράσεις της επιτροπής περιλαμβάνεται και η έκδοση έντυπου υλικού, ο τουριστικός οδηγός σε 6 γλώσσες, ένα φυλλάδιο για την κρουαζιέρα κι ένα με τα αξιοθέατα της Σητείας, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε όσους πραγματοποιούν ολιγόωρη επίσκεψη στην πόλη.
Το προηγούμενο έτος φιλοξενήθηκαν δημοσιογραφικές αποστολές σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας με σκοπό να γνωρίσουν την περιοχή και τις ομορφιές της, προβάλλοντάς την ακολούθως στα μέσα τα οποία αντιπροσωπεύουν.
Μία άλλη δράση της Επιτροπής αφορά την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στο πλαίσιο της οποίας δημιουργήθηκε δεύτερη σχολή win surfing στο Παλαίκαστρο πέρυσι με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι επισκέπτες στην περιοχή.
Ακόμα δημιουργήθηκε ένα νέο site (www.visitsitia.gr) για τον τουρισμό, που περιλαμβάνει όλα τα αξιοθέατα της περιοχής, τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, μουσεία, παραλίες, τουριστικές υποδομές κλπ. και εξυπηρετεί και ως τουριστικός οδηγός, αλλά λειτουργεί και ως εργαλείο marketing προκειμένου να συμβάλει στην προσέλκυση τουριστών.
Μία άλλη δραστηριότητα αφορά τη μελέτη του υποθαλάσσιου πάρκου για καταδύσεις, η οποία έχει ολοκληρωθεί και ακολούθως θα κατατεθούν οι μελέτες προς αδειοδότηση, προκειμένου να γίνει κατορθωτή η δημιουργία υποθαλάσσιου πάρκου στον κόλπο της Σητείας. Να θυμίσουμε ότι υπάρχει το ναυάγιο του βρετανικού αεροσκάφους από το 1941, το οποίο θα προσπαθήσουμε να συμπεριληφθεί στο υποθαλάσσιο πάρκο. Εξάλλου διοργανώσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο ημερίδα για το θαλάσσιο τουρισμό, όπου συζητήθηκε και το υποθαλάσσιο πάρκο και η κρουαζιέρα, με τη συμμετοχή σημαντικών ανθρώπων που είναι γνώστες του αντικειμένου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας