Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σύλληψη για κλοπή στο Ηράκλειο οδήγησε σε άλλες τέσσερις για κλοπές στο Λασίθι

Σύλληψη για κλοπή στο Ηράκλειο οδήγησε σε άλλες τέσσερις για κλοπές στο ΛασίθιΣυνελήφθη, χθες 15/5/12 το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, 27χρονος αλλοδαπός Υπήκοος Αλγερίας για κλοπή.
Σύλληψη, που οδήγησε σε άλλους τέσσερις αλλοδαπούς, οι δυο ηλικίας 42 και 39 ετών, υπήκοοι Αλγερίας και δυο υπήκοοι Παλαιστίνης ηλικίας 35 και 22 ετών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 66χρονου ημεδαπού παθόντα, το μεσημέρι της Δευτέρας 14/5/12, άγνωστος δράστης εισήλθε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και αφαίρεσε μια τσάντα, η οποία περιείχε 250 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα, 1 φωτογραφική μηχανή, 1 ζευγάρι γυαλιά ηλίου, 1 ζευγάρι γυαλιά οράσεως και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και αναζήτησης του δράστη της αναφερόμενης πράξης της κλοπής, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, τον εντόπισαν χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της πόλης του Ηρακλείου και τον συνέλαβαν.
Στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τμήμα ψαλιδιού ειδικά διαμορφωμένο ως μέσο διάρρηξης κλειδαριάς θυρών οχημάτων.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του, σε κοινόχρηστο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 φωτογραφικές μηχανές, 1 βιντεοκάμερα και 6 κινητά τηλέφωνα,
την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, οι ανωτέρω αλλοδαποί, προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευση των κατασχεθέντων πειστηρίων που ανευρέθηκαν.
Από την προανάκριση, προέκυψε ότι αφορούν προϊόντα κλοπών οι οποίες τελέστηκαν χθες το μεσημέρι, με την μέθοδο διάρρηξης σταθμευμένων οχημάτων, από τους ανωτέρω αλλοδαπούς.
Ειδικότερα:
Χθες το μεσημέρι, στην περιοχή της Πλάκας του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των σαράντα ευρώ και διάφορα προσωπικά είδη.
Επίσης, το μεσημέρι της ίδια μέρας, στη περιοχή Κολοκύθα του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσαν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, μια κάμερα και ένα κινητό τηλέφωνο και λίγο αργότερα στη περιοχή Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας