Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Η ανακύκλωση στο Δήμο Σητείας πήγε πολύ καλά

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/10/anakyklosh.jpg

Προς ολοκλήρωση οδεύει η φετινή τουριστική σεζόν, η οποία για την Υπηρεσία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Σητείας ήταν δύσκολη,

όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Δρακάκης, δεδομένων των αυξημένων αναγκών λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας στην περιοχή, αλλά και δράσεων των οποίων η υλοποίηση ξεκίνησε φέτος.

Ένας τομέας στον οποίο δίδεται ιδιαίτερη έμφαση, όπως ανέφερε ο κ. Δρακάκης, είναι αυτός της ανακύκλωσης. «Για άλλη μία χρονιά η ανακύκλωση στο Δήμο Σητείας πήγε πολύ καλά. Να αναφέρω ότι από την αρχή του έτους, τον Ιανουάριο μέχρι και το τέλος Αυγούστου, έχουν μεταφερθεί στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου 545,38 τόνοι, ένα μεγάλο ποσό κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Στόχος μας είναι φυσικά να ενισχύεται συνεχώς η ανακύκλωση, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται ήδη από τις αρχές Μαΐου με την λειτουργία των Πολυκέντρων Ανακύκλωσης σε τέσσερα σημεία της Σητείας. Να θυμίσω ότι πρόκειται για το δημοτικό πάρκινγκ, στα Κόκκινα απέναντι από το Λιμεναρχείο Σητείας, στο σχολικό συγκρότημα των Λυκείων της Σητείας και στο σημείο του υπό κατασκευή νέου δημαρχείου. Καθημερινά οι πολίτες από τις 10 το πρωί έως 16.40 από Δευτέρα έως και Παρασκευή μπορούν να μεταφέρουν μεταλλικά, πλαστικά και γυάλινα ανακυκλώσιμα υλικά. Όπως γίνεται αντιληπτό ο Δήμος Σητείας κάνει ο,τιδήποτε είναι εφικτό για αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και είναι βέβαια απαραίτητη η συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας.

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης προγραμματίζονται και ενημερωτικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα σχολεία της περιοχής».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας