Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Φτάνει στο τέλος της μια δύσκολη σεζόν και για την Υπηρεσία Καθαριότητας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/10/kathariothta.jpg

Προς ολοκλήρωση οδεύει η φετινή τουριστική σεζόν, η οποία για την Υπηρεσία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Σητείας ήταν δύσκολη, ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Δρακάκης, δεδομένων των αυξημένων αναγκών λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας στην περιοχή, αλλά και δράσεων των οποίων η υλοποίηση ξεκίνησε φέτος.

«Η φετινή τουριστική περίοδος σιγά -σιγά ολοκληρώνεται. Ήταν αρκετά δύσκολη και κρίσιμη για την Υπηρεσία Καθαριότητας καθώς χρειάστηκε η συνδρομή της πολλές φορές σε διάφορους τομείς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου η Υπηρεσία λειτούργησε με έξτρα δρομολόγια αποκομιδής των απορριμμάτων τόσο στην πόλη της Σητείας κάθε Κυριακή αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου. Μεταξύ αυτών προστέθηκαν έξτρα δρομολόγια στην περιοχή του Μόχλους για την ανακύκλωση και του Γούδουρα. Καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα. Επίσης στην πόλη της Σητείας, κάθε Κυριακή είχαμε έναν οδοκαθαριστή με ενασχόληση κατά κύριο λόγο με το παραλιακό μέτωπο.

Και βέβαια στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου ενισχύσαμε τόσο την πόλη, όσο και χωριά και κατά κύριο λόγο τις τουριστικές περιοχές με έξτρα κάδους απορριμμάτων. Να αναφέρω ότι αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν νέοι κάδοι ακόμα και σε χωριά όπως το Κλισίδι, οι Χοχλακιές, που παρά το γεγονός ότι είναι χωριά με μικρό πληθυσμό, εστιάσαμε, δείχνοντας ότι η Δημοτική αρχή οφείλει να είναι παρούσα και να στέκεται δίπλα τους.

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ (55 -67 ετών) προσωπικό της Υπηρεσίας παρείχε σημαντικές υπηρεσίες και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου. Για πρώτη φορά με το προαναφερθέν πρόγραμμα, στις κοινότητες της Ανάληψης, των Λιθινών, της Τουρλωτής συνδράμοντας στις κοινότητες Μυρσίνης, Ζάκρου, Σφάκας, αλλά και στην κοινότητα της Ζάκρου μόνιμος εργάτης καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου βοηθούσε στην αποψίλωση χόρτων, στο κλάδεμα δέντρων και γενικότερα στον καθαρισμό της περιοχής. Άλλωστε, το ζήτημα της καθαριότητας για τη Δημοτική αρχή, τον Δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη, είναι προτεραιότητα και μέγιστης σημασίας για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους συμπολίτες μας».

 

Το πράσινο

Στην Υπηρεσία Πρασίνου στόχος είναι – εξήγησε ο κ. Δρακάκης – «η αποτελεσματική διαχείριση τόσο του αστικού όσο και του περιαστικού πρασίνου και η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας με την άμεση εξυπηρέτηση των αιτημάτων τους. Η Υπηρεσία αυτή τη στιγμή διαθέτει οκτώ άτομα προσωπικό εκ των οποίων τρία μόνιμα, τέσσερα με το πρόγραμμα 55-67 του ΟΑΕΔ δηλαδή ένα συν ένα χρόνο κι ένα άτομο του οποίου η σύμβαση λήγει στις 17 Οκτωβρίου, καθώς έχει προσληφθεί με το πρόγραμμα στο πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης που έχει ενταχθεί ο Δήμος ήδη από το 2022. Καθημερινά η Υπηρεσία Πρασίνου βρίσκεται σε συνοικίες της πόλης, αλλά και στα δημοτικά διαμερίσματα με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή: Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας