Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Η πορεία σύνταξης του νέου Τεχνικού Προγράμματος στο δήμο Σητείας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2023/08/sitia-foto-e1691140453479-1.jpg

Ενδιαφέροντα ιδιαίτερα θέματα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας. Στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας τίθενται ερωτήματα από τους Συμβούλους, πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων εκτός κι εντός ημερήσιας διάταξης.

‘Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο επικεφαλής της μειοψηφίας και της Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας κ. Σίμος Συμεωνίδης ζήτησε ενημέρωση για την πορεία σύνταξης του νέου Τεχνικού Προγράμματος ρωτώντας παράλληλα αν γίνεται διαβούλευση ή έχουν οργανωθεί συναντήσεις από τη Δημοτική Αρχή όπως είχε δεσμευτεί, με εκπροσώπους και πολίτες Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και της πόλης. Επιπρόσθετα ζήτησε να κοινοποιηθούν και στην αντιπολίτευση οι προτάσεις των Τ.Κ. για το Τεχνικό Πρόγραμμα, υπενθυμίζοντας αντίστοιχο αίτημα για την καταγραφή των προβλημάτων των σχολικών κτιρίων.

Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Στέλιος Σπυριδάκης ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από τους Προέδρους των ΤΚ. και της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας να αποστείλουν τα τεχνικά τους προγράμματα «Είμαστε σε επαφή μαζί τους, συζητάμε τις προτάσεις τους, θα αξιολογηθούν, θα δούμε τα οικονομικά του Δήμου και υα προχωρήσει η διαδικασία».

 

Απεντομωτήριο

Για τις οφειλές ή μη στα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής καθώς και για τα νεότερα για κτίριο του απεντομωτηρίου, υπέβαλε σχετικά ερωτήματα η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Γιαννακάκη. Το θέμα της Φιλαρμονικής, ανέφερε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βέρα Περράκη, έχει δρομολογηθεί, καταβλήθηκαν τα περισσότερα χρήματα από τον περασμένο χρόνο και τώρα με τη νέα αναμόρφωση θα καταβληθούν τα υπόλοιπα συν τα τρέχοντα.

Για το απεντομωτήριο τίθεται ένα θέμα «σε ποιον ανήκει, τι» όπως απάντησε ο κ. Σπυριδάκης. «Δηλαδή, σύμφωνα με την πράξη εφαρμογής, το απεντομωτήριο βρίσκεται στο σχέδιο πόλεως των Κοκκίνων και σύμφωνα με την χερσαία ζώνη λιμένος, βρίσκεται σε αυτήν. Ως εκ τούτου πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Για να τροποποιήσουμε την πράξη εφαρμογής, δεν γίνεται, θα τινάξουμε το σχέδιο πόλης στον αέρα. Μένει η τροποποίηση για την χερσαία ζώνη λιμένος.

Είμαστε σε προχωρημένες αιτήσεις, συνεχή επικοινωνία με μελετητές, την Περιφέρεια… Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δίνει την ψυχή του για να λυθεί το θέμα. Πρέπει να δούμε πως θα τροποποιηθεί η χερσαία ζώνη λιμένος. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, κάποιες παρατηρήσεις, να τροποποιήσουμε σημειακά ίσως την χερσαία ζώνη λιμένος για να προχωρήσει η διαδικασία. Δεν είναι απλό το θέμα», υπογράμμισε.

 

 

Τοιχία

Το Δ.Σ. προχώρησε επίσης στην τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος έργων του Δήμου για το τρέχον έτος. Περιλαμβάνει την ένταξη νέου έργου ανακατασκευής τοιχίων αντιστήριξης λόγω θεομηνίας, ποσού 59.594,61.

Η υλοποίησή του λόγω της φύσης του (έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινων ζωών και ενδεχόμενο πρόκλησης υλικών ζημιών εν όψει μάλιστα του επερχόμενου χειμώνα) κρίνεται εξαιρετικά επείγουσα, όπως αναφέρεται στην σχετική εισήγηση. Ο λόγος για τα τοιχία, όπως ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στέλιος Σπυριδάκης, στον οικισμό Αδραβάστων, στις κοινότητες Σφάκας και Μυρσίνης.

Θα έπρεπε να είχαν γίνει πολύ νωρίτερα τα τοιχία, διότι υπήρχε αναγκαιότητα τόνισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σίμος Συμεωνίδης.

 

Παρατάσεις και εγκρίσεις

Η χορήγηση τετράμηνης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου Αποκατάσταση και επανάχρηση διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Γαβριήλ Αρκαδίου, ήταν επίσης ένα θέμα που συζητήθηκε. Τις συνεχείς παρατάσεις που δίδονται σε αρκετά έργα που εκτελούνται στο Δήμο, μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο -για το οποίο είναι η έβδομη, επισήμανε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Γιάννης Αναγνωστάκης.

 Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας