Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Δηλώσεις του Λεωνίδα Μουτάκη δημοτικού συμβούλου και μέλους του ΔΣ Λιμενικού ταμείου με τη Λαϊκή Συσπείρωσης Σητείας.

 
 https://style100fm.gr/wp-content/uploads/2024/09/98421495_2632019027068835_1945121865802448896_n.jpg

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Λιμενικού Ταμείου Σητείας, καθώς και σε αρκετές προηγούμενες συνεδριάσεις, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι, παρά τις προσκλήσεις που αποστέλλονται για τις συνεδριάσεις, οι εισηγήσεις των θεμάτων απουσιάζουν σχεδόν πάντα. Αυτό διαπιστώθηκε και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.



 

Η απουσία των εισηγήσεων σημαίνει ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου δεν έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν κατάλληλα και να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους. Ως αποτέλεσμα αυτής της ασυνέπειας, καθίσταται αδύνατη η ουσιαστική γνώση του περιεχομένου κάθε θέματος, με συνέπεια να μην μπορούμε να δρούμε αναλόγως. Έτσι, είναι προφανές ότι το Λιμενικό Ταμείο δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

 

Σχετικά με τις τροποποιήσεις των αποφάσεων που αφορούν τον καθορισμό οικονομικών ανταλλαγμάτων και την απαλλαγή από οικονομικές υποχρεώσεις, εξαιτίας της πτώσης του τζίρου των επιχειρήσεων εστίασης λόγω των εργασιών στο λιμάνι, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε προφορικά ότι, σύμφωνα με επικοινωνία που είχε με το αρμόδιο υπουργείο, η αρχική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (σχετικά με την πλήρη απαλλαγή) κρίθηκε παράνομη και απαιτεί τροποποίηση.

 

Παρά τις επανειλημμένες και επίμονες ερωτήσεις μου σχετικά με την ύπαρξη έγγραφης απάντησης που να αποδεικνύει την παράνομη φύση της απόφασης, δεν έλαβα καμία απάντηση. Ο Πρόεδρος πρότεινε την απαλλαγή κατά 50% των οικονομικών ανταλλαγμάτων για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ενώ, όταν ρώτησα σχετικά με το ποιος νόμος ή ποια εγκύκλιος καθορίζει το ποσοστό αυτό, πάλι δεν έλαβα απάντηση.

 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, αν η πλήρης απαλλαγή ήταν πράγματι παράνομη και εφόσον προτάθηκε το ποσοστό του 50% από τον Πρόεδρο, γιατί η δική μου πρόταση για 95% απαλλαγή δεν θεωρήθηκε νόμιμη; Ποιος, λοιπόν, καθορίζει το ύψος της απαλλαγής στην προκειμένη περίπτωση; Δυστυχώς, και πάλι δεν έλαβα απάντηση.

 

Επειδή δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε και να συμβιβαστούμε με πρακτικές που δεν δικαιολογούνται με ορθά επιχειρήματα σχετικά με την αντικατάσταση ή τροποποίηση της αρχικής απόφασης για την απαλλαγή των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, η απόφαση τροποποίησης καταψηφίστηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας, Λεωνίδα Μουτάκη, καθώς και από το μέλος του Λιμενικού Ταμείου Σητείας, Μανόλη Παπαδάκη.

 

Λεωνίδας Μουτάκης

Δημοτικός σύμβουλος

Λαϊκή Συσπείρωση

Σητείας

 
Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας