Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Η εικόνα του παιδικού σταθμού στον Γούδουρα και η αγορά οικοπέδου καταφυγίου ζώων στο δήμο Σητείας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/01/x-adespoto_skyli_dromos.jpg

Ενδιαφέροντα ιδιαίτερα θέματα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας. Στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας τίθενται ερωτήματα από τους Συμβούλους, πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων εκτός κι εντός ημερήσιας διάταξης.

‘Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελένη Πλατανάκη εστίασε στην εικόνα του Παιδικού Σταθμού στον Γούδουρα, είναι στον αύλειο χώρο του σχολείου και θα πρέπει να περιφραχτεί καθώς και συνολικά στο έργο. Ρώτησε και για την εξέλιξη του θέματος που αφορά το ποσό των 40.000 ευρώ που είχε εγκριθεί για την αγορά οικοπέδου καταφύγιου ζώων, προκειμένου να μην χαθεί η χρηματοδότηση των 370.000 ευρώ, όπως τόνισε.

Για  τον Παιδικό Σταθμό στον Γούδουρα έχει κατασκευαστεί η περίφραξη, όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Στέλιος Σπυριδάκης. Για το έργο είπε ότι έγινε μικροσκοπικός έλεγχος του κτιρίου, βρήκαν οικοδομική άδεια του κτιρίου, αλλά όχι τα σχέδια.

«Είμαστε πολύ προβληματισμένοι για το τι θα κάνουμε από τώρα κι έπειτα, θα το δούμε. Υπάρχει προβληματισμός γιατί δεν υπάρχουν σχέδια, στατική μελέτη, καν φάκελος -οπότε δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε αν είναι συμβατά, ο χρόνος κατασκευής με τα υλικά». Εκτίμησε ότι στο χειρότερο σενάριο, το πιο δόκιμο είναι να προχωρήσει η ενίσχυση του κτιρίου.

 

Το καταφύγιο

Για το καταφύγιο οι εξελίξεις δεν είναι ενθαρρυντικές, αφού -όπως απάντησε αρχικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σκαρβελάκης- δεν έχει εξευρεθεί οικόπεδο παρά τις ενέργειες που έχουν γίνει και συνεχίζονται και όπως πρόσθεσε ο κ. Σπυριδάκης είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας και του μπερδέματος που υπάρχει με την εκτός σχεδίου δόμηση. «Γιατί γι’ αυτά που δεν έχουν πρόσοψη στο δρόμο η Πολεοδομία Σητείας δεν εκδίδει οικοδομικές άδειες, άρα πρέπει να βρούμε οικόπεδο που να έχει πρόσοψη στο δρόμο, και να συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις οι πολεοδομικές να μπορεί να οικοδομηθεί, ως εκ τούτου είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί οικόπεδο», διευκρίνισε.

Τη μελέτη και το χρονικό ορίζοντα της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού της Ζάκρου έθεσε ο Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Μανόλης Βδοκάκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας