Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Οι αρχαιολογικοί χώροι στο δήμο Σητείας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/09/arxaiolog-mouseio.jpg

Ενδιαφέροντα ιδιαίτερα θέματα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας. Στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας τίθενται ερωτήματα από τους Συμβούλους, πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων εκτός κι εντός ημερήσιας διάταξης.

‘Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ o Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Λεωνίδας Μουτάκης επανερχόμενος στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου, τόνισε τη σπουδαιότητα της προσπάθειας για την ένταξη του Μινωικού Ανακτόρου της Κάτω Ζάκρου στην Unesco.

Επεσήμανε ότι «θα πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή και να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες με πρωτοβουλία, συνδρομή κι επιμονή από την πλευρά και του Δήμου και για άλλους χώρους όπως τον αρχαιολογικό χώρο του Πετρά ο οποίος παραμένει κλειστός.

Ακόμα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές και να αναδειχθεί το νεκροταφείο του Πετρά».

Εστίασε επίσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας, στο οποίο -όπως είπε κατά την επίσκεψη που και ο ίδιος έκανε- η κατάσταση ήταν αφόρητη λόγω της ζέστης και τη μη λειτουργίας κλιματισμού, κάτι που προφανώς είναι αρνητικό για τους επισκέπτες του Μουσείου.

Ρώτησε επίσης γιατί δεν εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο Σητείας ο περίφημος Κούρος που αποτελεί ένα μοναδικό έκθεμα. Χρειάζεται -όπως είπε- ένας ειδικός θάλαμος για να εκτεθεί, και μπορεί και ο Δήμος να προχωρήσει σε μία διαδικασία δαπάνης για τούτο.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας