Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για το Παλαιστινιακό ζήτημα

 https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/06/man_palestine_flag_edited-864x486-c-default-768x432-1.jpg

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σητεία 23/7/2024

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, μετά από διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να εκδοθεί  Ψήφισμα για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και τη στήριξη στον Παλαιστινιακό Λαό.
    Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε μετά από κατάθεση αιτήματός μας στις 17 Ιουλίου και πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο κ. Ζερβάκη και τη Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κα Νικητάκη για την άμεση ανταπόκρισή τους να το θέσουν πρώτο θέμα στην Ημερήσια  Διάταξη του αμέσως επόμενου  (χθεσινού) Δημοτικού Συμβουλίου. 
    Ευχαριστούμε επίσης, όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, για την ομόθυμη και ομόφωνη στήριξη της πρότασης-Ψηφίσματος που καταθέσαμε. 
    Το αίτημά μας υποβλήθηκε μαζί με τις υπογραφές περίπου 140 συμπολιτών μας.. Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν είναι ο πρώην υπουργός κ. Μανώλης Χατζηνάκης, όλοι οι πρώην δήμαρχοι Σητείας (Ν. Πετράκης, Ν. Κουρουπάκης, Ν. Τσικαλάκης. Θ. Πατεράκης), Ιτάνου (Γ. Περάκης, Γ. Χατζηνάκης) και  Λεύκης (Γ. Δρακάκης), πρώην περιφερειακοί σύμβουλοι (Π. Πετράκη-Αντιπεριφερειάρχης, Αντ. Ανηψητάκης), ο πρώην  πρόεδρος του ΔΣ Σητείας κ. Ν. Κοζυράκης, κ.ά. 
    Την εισήγηση της πρότασης-Ψηφίσματος έκανε ο πρώην Δήμαρχος Ιτάνου κ. Γιάννης Περάκης, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για τη Γάζα. Στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικητάκη παραδόθηκε ευχαριστήρια επιστολή από τη Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας προς τον κ. Ζερβάκη, ο οποίος την διάβασε στο σώμα.
    Τέλος, θέλουμε να  ευχαριστήσουμε και όλους όσοι στήριξαν την πρωτοβουλία μας συνυπογράφοντας το αίτημά μας. Η συλλογή των υπογραφών θα συνεχισθεί.

Ακολουθεί το Ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σητείας για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας, μετά από διαλογική συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψη τη σύμφωνη γνώμη πολλών συμπολιτών μας, για τον πόλεμο στη Γάζα,  ομόφωνα, ψηφίζει τα παρακάτω: 
            1. Άμεση και οριστική κατάπαυση του πυρός, σταμάτημα του πολέμου και αποχώρηση του Ισραηλινού στρατού από τη Γάζα.
    2. Άνοιγμα ασφαλών ανθρωπιστικών διαδρόμων για τον απρόσκοπτο εφοδιασμό των αμάχων σε είδη πρώτης ανάγκης, επισιτιστική βοήθεια και φάρμακα και τη περίθαλψη των τραυματιών και ασθενών κατοίκων της Γάζας. Πρόσβαση όλων των ανθρωπιστικών οργανώσεων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη περιοχή.
    3. Άμεση απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων και των Παλαιστινίων κρατουμένων.
    4. Αναγνώριση Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
    5. Συμβολική ανάρτηση από τον Δήμο της Παλαιστινιακής Σημαίας.
    6. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή και τυχόν υποβοήθηση δημιουργίας «στρατιωτικών διαδρόμων», αλλά πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης για διπλωματική διευθέτηση και οριστική λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος.

Η Ελλάδα, γέφυρα ειρήνης και συνεργασίας!  
Η Μεσόγειος, θάλασσα επικοινωνίας μεταξύ των Λαών της και όχι τάφρος διαχωρισμού!

Σητεία 22 Ιουλίου 2024

Ο Δήμαρχος Σητείας                  Η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου
       Γεώργιος Ν. Ζερβάκης                           Μαρία Ι. Νικητάκη            

Τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Συνολικες προβολες σελιδας