Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Στήριξη Κασσελάκη στο αίτημα για επανίδρυση του Δήμου Μακρύ Γιαλού

 https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/kasselakis-ierapetra-4353.jpg

Στο τέλος της βρίσκεται η τετραήμερη περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε όλη την Κρήτη με το Λασίθι να βρίσκεται στο επίκεντρο των επισκέψεών του την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Ο κ. Κασσελάκης το πρωί της Κυριακής άλλαξε το πρόγραμμά του, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έφερε η πυρκαγιά στην Ιεράπετρα και αντί της συμμετοχής του στη διοργάνωση για τη νευροδιαφορετικότητα στον Άγιο Νικόλαο, επισκέφθηκε τον Μαύρο Κόλυμπο όπου συνεχιζόταν η προσπάθεια κατάσβεσης.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στην Ιεράπετρα και αργά το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ξανά στα ανατολικά του Δήμου για την προγραμματισμένη συνάντηση που υπήρχε με την ομάδα επανίδρυσης του Δήμο Μακρύ Γιαλού.

Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας Μπάμπης Παπαδάκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι αναφέροντας πως ο Σ. Κασσελάκης αρχικά έμεινε έκπληκτος μαθαίνοντας για το καθεστώς αυτοδιοικητικής διχοτόμησης του οικισμού στους Δήμους Ιεράπετρας και Σητείας και στη συνέχεια ενημερώθηκε για τις κινήσεις που έχουν γίνει για να προχωρήσει το αίτημα επανίδρυσης του πρώην Δήμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως θα στηρίξει το αίτημα για την επανίδρυση του πρώην Δήμου από όποια θέση κι αν βρίσκεται ενώ παράλληλα θα κάνει και ο ίδιος ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα «την κατάλληλη στιγμή».

H στιγμή αυτή όπως τόνισε ο κ. Παπαδάκης πιθανότατα θα έρθει όταν ανοίξει ευρύτερα ένας διάλογος για αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα, αναφέροντας πως τα προβλήματα που υπάρχουν είναι αρκετά σε πολλές περιοχές και αναγκαστικά θα έρθει η στιγμή που αυτή η κάποια επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να τα αντιμετωπίσει.

 Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας