Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας - Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης του νέου αιολικού πάρκου

 


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας εκφράζει την αντίθεσή του στην εγκατάσταση του νέου Αιολικού Πάρκου στα χωριά Χανδρά, Αρμένους, Απίδι και Περβολάκια.

«Το περίσσο χαλά το ίσσο» λέγαν οι παλιοί και αυτό ισχύει όταν 149 ανεμογεννήτριες έχουν εγκατασταθεί με συνεισφορά το 42,6% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος από αιολικά πάρκα στην Κρήτη. Η νέα εγκατάσταση αφορά 11 νέες ανεμογεννήτριας συνολικής ισχύος 150 ΜW.

Ήπια ανάπτυξη δεν νοείται με τη μετατροπή της περιοχής μας σε μπαταρία με ανυπολόγιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Κανένα οικονομικό συμφέρον ή ανταποδοτικό έργο δεν μπορεί να θεωρηθεί σημαντικότερο από την προστασία της περιοχής μας. Με τις πρόσφατες εξελίξεις χαιρετίζουμε την στάση όσων στάθηκαν απέναντι στην επιχειρούμενη πολιτική επιβολή άνωθεν αποφάσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων  (Όμιλος Καπελούζου, ΤΕΡΝΑ κ.α.) που διοικούνται από οικογενειακά πρόσωπα της κυβέρνησης.

Το μέλλον της Σητείας και των μαθητών μας πρέπει να είναι η ήπια τουριστική ανάπτυξη, και άλλες μορφές ανάπτυξης όπως ήπια τουριστική, η αγροτική, η κτηνοτροφική με την παράλληλη ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του Γεωπάρκου

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                     Ζαχαριάδου Αγγέλα

Συνολικες προβολες σελιδας