Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Συζήτηση για αθλητικές εγκαταστάσεις και διοργανώσεις

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/04/x-terzhs-lymperiou.jpg

Ζητήματα που αφορούν τον τομέα του αθλητισμού, όπως τη διοργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και την πορεία αθλητικών έργων στην περιοχή του Δήμου Σητείας, συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Λεωνίδας Τερζής και ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Κωστής Λυμπερίου κατά την συνάντηση, που είχαν την Δευτέρα 15 Απριλίου στο Δήμο Σητείας.

Πολλά τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ των οποίων και εκείνα των αθλητικών εγκαταστάσεων και βέβαια του γηπέδου της Σητείας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, αφού ευχαρίστησε τον κ. Λυμπερίου για την συνάντηση, τόνισε: «Συζητήσαμε θέματα που αφορούν κατ’ εξοχήν τον αθλητισμό στο Δήμο Σητείας. Μιλήσαμε για τις αθλητικές εκδηλώσεις, τις οποίες έχει προγραμματίσει ο Δήμος Σητείας να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα και την υποστήριξη που μπορεί να έχει με την μορφή της συνδιοργάνωσης η Περιφέρεια Κρήτης. Το δεύτερο αντικείμενο της συζήτησης το οποίο είναι ιδιαίτερα καυτό για την περιοχή μας είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις και το σημείο στο οποίο βρίσκονται».

 

Τα γήπεδα

«Από την πλευρά της η Περιφέρεια», συνέχισε, «έχει φροντίσει για την χρονιά που διανύουμε να πιστώσει το Δήμο Σητείας με χρήματα προκειμένου να υλοποιήσει δράσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών είναι ο χλοοτάπητας του δημοτικού σταδίου, που -όπως γνωρίζουμε όλοι έχει σταματήσει η διαδικασία υλοποίησης όλων των έργων λόγω κάποιων προβλημάτων πολεοδομικών και είμαστε σε αναμονή για να ανοίξει η πλατφόρμα του αρμοδίου υπουργείου προκειμένου να γίνουν τακτοποιήσεις και να συνεχιστεί η ολοκλήρωση του σταδίου. Η πίστωση που αφορά τον χλοοτάπητα ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.»

Ο κ. Τερζής αναφέρθηκε επίσης στα ποσά των 200.000 ευρώ που αφορούν την εγκατάσταση του Κέντρου Νεότητας, των 60.000 για τα γήπεδα των τένις -έργο το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα -και των 32.000 για την προμήθεια -τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε τρία γήπεδα του δήμου Σητείας. «Όπως γίνεται αντιληπτό, η Περιφέρεια Κρήτης στέκεται πάντοτε δίπλα σε όλους τους δήμους κι ασφαλώς στο Δήμο Σητείας», συμπλήρωσε.

 

Έλλειμμα

Ο κ. Λυμπερίου εξέφρασε την χαρά για τη συνάντηση με τον κ. Τερζή και την συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον αθλητισμό. «Η ευαισθησία του στο κομμάτι του αθλητισμού είναι μεγάλη γιατί και ο ίδιος ως αθλητής, αλλά και προπονητής ξέρει πολύ καλά τα προβλήματα της πόλης μας. Η βοήθεια θα συνεχίσει να υπάρχει από την Περιφέρεια Κρήτης και από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου όσον αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις που σχεδιάζει ο Δήμος Σητείας.

Στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η υλοποίηση κάποιων έργων που υπάρχουν ήδη δεσμεύσεις και κονδύλια από την Περιφέρεια ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο Δήμος Σητείας έχει έλλειμμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς λόγω κάποιων εκκρεμοτήτων που υπήρχαν και κάποιων άλλων ζητημάτων που προέκυψαν, έχουν παγώσει κάποια έργα.

Από ‘κει και πέρα όμως η συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και σε στενή συνεργασία με τοπικούς βουλευτές θα προσπαθήσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε να ξεμπλοκάρουν κι αυτά τα προβλήματα και να γυρίσουν γρήγορα οι δημότες στις αθλητικές εγκαταστάσεις- όπου εκεί θέλουμε να βρίσκονται και μικροί και μεγάλοι», επεσήμανε ο κ. Λυμπερίου.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας