Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Σητεία, ένα κρυφό θέρετρο – Μία σημαντική συνάντηση για τον Τουρισμό

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2022/12/%CE%A3%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9.jpg

Με σκοπό την συμβολή όλων των εμπλεκομένων στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Σητείας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα διευρυμένη συνάντηση στο ξενοδοχείο «Ίτανος». Την πρόσκληση απηύθυνε η Δημοτική Σύμβουλος, εντεταλμένη για θέματα τουρισμού και επιχειρηματικότητας κ. Μάρω Νικητάκη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Σητείας Κωστής Λυμπερίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Βασιλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μανώλης Αϊλαμάκης, ο Σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Σητείας Σταύρος Κεφάλας, ο Αερολιμενάρχης Σητείας Δημήτρης Βερίγος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας Γιάννης Κακουράκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου Κων. Κοξαράκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Μακρύ Γιαλού Νίκος Τζιρβελάκης, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Διαμερισμάτων Δήμητρα Γαλετάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μανόλης Αγγελάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας Γιάννης Φρυσούλης κι άλλα μέλη των σωματείων.

Δεδομένου ότι φέτος θα ξεκινήσει πρόγραμμα πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σητείας από την εταιρεία Nordic Leisure Travel Group στην συνάντηση εκλήθη και συμμετείχε ο υπεύθυνος της εταιρείας στην Κρήτη Ανδρέας Αυγουστινάκης, ο οποίος ενημέρωσε για τον σχεδιασμό της εταιρείας για το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου και θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβριο περιλαμβάνοντας μία εβδομαδιαία πτήση Σητεία -Κοπεγχάγη.

Καλωσορίζοντας όλους τους παριστάμενους η κ. Νικητάκη ευχαρίστησε θερμά για την ανταπόκρισή τους κι έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική συνάντηση με επίκεντρο τον τουρισμό. Την τουριστική προβολή κι ανάπτυξη του Δήμου Σητείας, για την οποία έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες. Φέτος όπως ανέφερε, μία νέα αεροπορική εταιρεία θα πετάξει στο αεροδρόμιο της Σητείας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο από πόλεις της Ιταλίας, ενώ επίσης από φέτος έχει προγραμματίσει και δεύτερος tour operator -μετά το Apollo- να πετάξει στη Σητεία από Σκανδιναβία. «Είναι η NLTG και πιο συγκεκριμένα ο SPIES το μεγαλύτερο brand name στην τουριστική αγορά της Δανίας, που έχει στην ιδιοκτησία του και το Sunwing στο Μακρύ Γιαλό».

 

Η Σητεία να πάρει

αυτό που της αξίζει

Η κ. Νικητάκη, καλωσορίζοντας τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην Κρήτη, ενημέρωσε ότι μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε πριν από λίγες ημέρες με τον κ. Αυγουστινάκη, αποφασίστηκε κι ακολούθησε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με την συμμετοχή του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη όπου έγινε τηλεπαρουσίαση της εταιρείας από τον κ. Christer Aarum Ανώτερο Διευθυντή Συμβάσεων και από τον κ. Αυγουστινάκη. «Μας ανέπτυξαν το σκεπτικό για την παρουσία τόσο της εταιρείας τους όσο και το μέλλον της σκανδιναβικής αγοράς στο Δήμο Σητείας. Κρίναμε σκόπιμο στο πλαίσιο της απ’ ευθείας ενημέρωσης να πραγματοποιηθεί η συνάντηση ώστε όλοι μαζί να μετέχουμε σε μία κοινή προσπάθεια για την μεγαλύτερη, αλλά και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του τόπου μας σημαντικό ρόλο έχουν όλοι, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι φορείς του τουρισμού, της εστίασης, του εμπορίου. Και θα πρέπει όλοι μαζί να ενδυναμώσουμε προσπάθειες που έχουν γίνει και γίνονται με διάφορες δράσεις όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας.  Σε πρόσφατη αναφορά του ο κ. Christer Aarum επεσήμανε ότι η Σητεία είναι ένα κρυφό θέρετρο. Πιστεύω ότι όλοι μαζί με όλες μας τις δυνάμεις πρέπει να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε αυτό το κρυφό θέρετρο. Αυτό είναι το δια ταύτα της συνάντησης και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ώστε με σταθερά βήματα η Σητεία να πάρει αυτό που της αξίζει», τόνισε η κ. Νικητάκη.

 

Προοπτική

Ο κ. Αυγουστινάκης ενημέρωσε για το σχεδιασμό της εταιρείας, τα πραγματικά δεδομένα, τις δυνατότητες συνέχισης και διεύρυνσης της δράσης της εταιρείας στην περιοχή, τα ζητούμενα που αποτελούν προϋποθέσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον παράγοντα συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων, ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για την περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αυγουστινάκης τόνισε ότι «Η Σητεία είναι ένας ιδιαίτερος προορισμός. Καταβάλλεται προσπάθεια λοιπόν τόσο από τον tour operator, όσο και από τους φορείς του τόπου για να αναδειχθεί περισσότερο. Υπάρχουν δυσκολίες όπως είπα και στην συζήτηση που είχαμε. Θεωρώ, αν όλοι μαζί δουλέψουμε σαν ένας και συστηματικά, θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να σας πω ότι αυτό θα το έχουμε του χρόνου αλλά μπορώ να σας πω ότι στο εγγύς μέλλον μπορούμε να κάνουμε πράγματα.

Τόσο στην συγκεκριμένη συνάντηση, όσο και σε αυτή που προηγήθηκε με την συμμετοχή και του Δημάρχου, παρουσιάστηκε από τους ιθύνοντες η εταιρεία, η δομή της, τί κάνει και τί μπορεί να κάνει. Είπαμε λοιπόν ότι εδώ υπάρχει προοπτική. Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος -και δεν το λέω επειδή κατάγομαι από ‘δω, αλλά γιατί αυτό ισχύει κατά γενική ομολογία. Το έχουμε ψάξει αυτό το μέρος με τους συνεργάτες μου.

Πέρυσι φιλοξένησε ανθρώπους της εταιρείας μας ο κ. Κακουράκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, οι οποίοι ενημερώθηκαν και είδαν την Σητεία. Έμειναν τόσο ευχαριστημένοι κι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε αυτή την προσπάθεια.

Περιμένουμε κάποιες διευκρινήσεις από την Πολιτική Αεροπορία σχετικά με τους τύπους αεροσκαφών. Αυτή τη στιγμή πετάμε με ένα αεροσκάφος airbus 3 19. Ο στόλος των αεροπλάνων μας είναι 3 21 και Α 3 30, είναι πολύ μεγάλα αεροσκάφη. Πιστεύουμε, κάποια θέματα που έχουν προκύψει να λυθούν σύντομα ώστε και με την κοινή προσπάθεια προβολής αυτού του τόπου να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα, από όσα κάνουμε τώρα. Φέτος ξεκινάμε από τα μέσα Μαΐου και θα συνεχίσουμε έως τον Οκτώβριο».

 

Συνεργασία

«Η Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας πάντα στήριζε και βοηθούσε προσπάθειες, που στόχο έχουν την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Η συζήτηση στο πλαίσιο της συνάντησης, εξελίχθηκε σε καλό επίπεδο. Η Ένωση Ξενοδοχείων είναι ανοικτή πάντα στους tour operators, επιδιώκοντας επαφές και συνεργασία. Έχουμε καταφέρει να έχουμε εταιρείες που κατεβαίνουν στο αεροδρόμιο της Σητείας. Παλιά από Ολλανδία, Γερμανία, τώρα από Σκανδιναβία, από Δανία και Νορβηγία. Πάντα θα είμαστε ανοικτοί και θα βοηθάμε σε οτιδήποτε μας ζητηθεί είτε από τους touroperetors είτε από τους τοπικούς φορείς στο πλαίσιο συνεργασίας», τόνισε  ο κ. Κακουράκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας