Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Θ. Πατεράκης: Ανώνυμες (;) καταγγελίες στον Εισαγγελέα

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε σε ορισμένα ΜΜΕ(;) διάφορα κείμενα και φωτογραφίες εγγράφων, τα οποία σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ένα θολό και ομιχλώδες τοπίο στην τοπική κοινωνία.

Θα αναφερθώ σε ένα τέτοιο δημοσίευμα που αφορά την «χρηματοδότηση του πολιτισμού», από τον Δήμο Σητείας, μέσω συλλόγων, την τελευταία δεκαετία.

Για την περίοδο λοιπόν της επταετίας, που με αφορά , δηλώνω κατηγορηματικά ότι καμία χρηματοδότηση σε συλλόγους δεν έγινε παράνομα. Όλες οι πληρωμές έγιναν με την έγκριση της αρμόδιας επιτρόπου, ελέγχου των δαπανών των Δήμων.  Δεν υπάρχει ψήγμα παρανομίας.

Προκαλώ λοιπόν τον οποιοδήποτε, ιδιαίτερα τον ανώνυμο καταγγέλλοντα, να αποδείξει το αντίθετο.

Με κίνδυνο να ξεχάσω κάποιες χρηματοδοτήσεις, θα αναφερθώ στις σημαντικότερες, υποθέτοντας ότι εδώ περιέχονται και οι τέσσερις που αναφέρει το κείμενο του Γιώργου… στο οποίο αφήνεται να εννοηθεί ότι υπάρχουν παρανομίες.

Σημαντικά λοιπόν ποσά έχουν δοθεί,  στο σύλλογο φίλων μουσικής  με μοναδικό στόχο την πληρωμή των συμπολιτών μας μελών της φιλαρμονικής.

Επίσης έχουμε χρηματοδοτήσει, το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας,  τον Ερυθρό Σταυρό Σητείας και την ΕΔΕΑΚ .

Τέλος ήθελα να τονίσω ότι έχουμε χρηματοδοτήσει, με περίπου 20.000 ευρώ την Ελληνική ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ Σητείας για την υλοποίηση ενός προγράμματος του Δήμου.

Τέλος δηλώνω ότι  η όποια πολιτική η προσωπική αντιπαράθεση δημιουργείται κατά τα κοινωνικά ή πολιτικά ή κομματικά δρώμενα του τόπου μας,  δεν συνεπάγεται τέτοιου είδους ανώνυμες(;) ενέργειες.

Καλώ δεν τον Δήμαρχο, από τη στιγμή που δηλώνει ότι “δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό η προσωπικό κόστος και θα υπερασπιστεί τον Δήμο” να  κάνει μηνυτήρια αναφορά στον συντάκτη του κειμένου, που αναφέρεται στον “πολιτισμό”,  για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση του Δήμου Σητείας.

Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα δουν το φως της δημοσιότητας και τα πρόσωπα που κρύβονται στο παρασκήνιο και ποιος είναι ο στόχος όλων αυτών των ενεργειών .

Να μάθει ο Στειακος λαός ποιος είναι ο “φταίχτης” και ποιος ο “ηθικός αυτουργός ” (αν υπάρχει )της δυσφήμησης που μας γίνεται.

 

Θοδωρής Πατεράκης

Δημοτικός σύμβουλος

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας