Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Δελτίο τύπου Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λασιθίου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  1. Στο πλαίσιο προπαρασκευαστικών ενεργειών με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο τρέχοντος έτους, σας γνωρίζουμε ότι σήμερα 04/05/2023 διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λασιθίου, Άσκηση επί Χάρτου με την κωδική ονομασία ¨ΠΥΡΣΟΣ 2023¨.
    Αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης ήταν η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, της επάρκειας του συντονισμού των δράσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η αξιολόγηση των αναθεωρημένων - επικαιροποιημένων επιχειρησιακών σχεδίων.
  2. Στην Άσκηση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, συμμετείχαν εκτός από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι από την Πολιτική Προστασία Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, Πολιτική Προστασία Δήμου Ιεράπετρας, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα Ελλάδος, και τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.
  3. Ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λασιθίου Πύραρχος Κωνσταντίνος Δ. Γεροδήμος ευχαριστεί θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συμμετοχή τους, την πολύτιμη προσφορά και άριστη συνεργασία τους με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού και ευελπιστεί στην αγαστή συνεργασία και καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε από 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως και 31η Οκτωβρίου.
Άγιος Νικόλαος 04 Μαΐου 2023
Ο Διοικητής
Κωνσταντίνος Δ. Γεροδήμος
Πύραρχος

Συνολικες προβολες σελιδας