Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Το σαββατοκύριακο ο 1ος Διασυλλογικός αγώνας SUP στη Σητεία

 

Η στιγμή για τον 1ο Διασυλλογικό αγώνα SUP στη Σητεία έφτασε. Το σαββατοκύριακο ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ,

SUP, Surfing διοργανώνουν έναν από τους πρώτους αγώνες της νέας σεζόν στην θαλάσσια περιοχή της Σητείας. Η διοργάνωση η οποία είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Μαρτίου όμως αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει αύριο στις 11.00 με το πρόγραμμα να κλείνει στις 18.00, ενώ την Κυριακή την ίδια ώρα (11.00) θα συνεχιστεί η δράση και η αυλαία θα πέσει στις 15.00.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός από το Ναυτικό Όμιλο Σητείας, ο οποίος διαρκώς ανεβάζει το επίπεδο στο αγωνιστικό και οργανωτικό κομμάτι, φτάνοντας πλέον η στιγμή να υποδεχθεί αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας.

Όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η προπονήτρια του ΝΟΣ Νάνσυ Καραΐνδρου, οι συμμετοχές υπολογίζονται σύμφωνα με το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί και έχουν σταλεί περίπου στις εκατό, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τους διοργανωτές, δεδομένου ότι είναι η πρώτη τους διοργάνωση και θα υπάρχει εκπροσώπηση από τα περισσότερα σωματεία της Κρήτης (Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Ηράκλειο, Χανιά), αλλά και από την Αθήνα, ορισμένοι αθλητές-τριες μάλιστα μέλη της Εθνικής ομάδας, το οποίο αυτόματα δίνει άλλο επίπεδο στον αγώνα και τον συναγωνισμό.

Παρ’ ότι η πρόγνωση του καιρού δεν είναι η ιδανική, έχει επιλεγεί ένα σημείο μέσα στο λιμάνι της Σητείας, στο οποίο δεν θα υπάρξουν προβλήματα για την διεξαγωγή των αγώνων για μικρούς και μεγάλους. Το πρώτο αγώνισμα θα είναι ο τεχνικός αγώνας, θα ακολουθήσουν το μεσημέρι οι απονομές και στη συνέχεια θα γίνουν τα σπριντ. Την Κυριακή θα γίνει ο αγώνα της μεγάλης απόστασης σε όλο τον κόλπο της Σητείας, σύμφωνα πάντα και με τον καιρό, ο οποίος δείχνει ότι θα είναι ευνοϊκές και δεν θα υπάρχει ιδιαίτερος αέρας. Το φινάλε δε, θα γίνει με έναν αγώνα OPEN-FUN Ανδρών και Γυναικών και για άτομα χωρίς αθλητικό δελτίο από την Ομοσπονδία, προκειμένου να απολέσουν και αυτοί τη διοργάνωση. Σημαντικό κομμάτι στην διοργάνωση αποτελούν οι αθλούμενοι και αθλητές του ΝΟΣ οι οποίοι έχουν βοηθήσει όλο αυτό το διάστημα στην προετοιμασία για τον αγώνα, ενώ γενικότερα έχει υπάρξει μεγάλη βοήθεια με εθελοντική εργασία και χορηγικά από τις επιχειρήσεις της πόλης, με τους Σητειακούς να έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας